Groeipijn pubertijd?

    Dit zou in de puberteit voorkomen, maar volgens sommigen begint het al bij peuters. Ook zou het niet per se te maken hebben met groeien.

Wij zien in de praktijk jongere met groeipijn in combinatie met doorgezakte voeten en neiging tot X-benen.

Pijn in de benen?

Zeker één op de vijf kinderen heeft er last van: pijn in beide benen, meestal rond de knieën, kuiten, scheen- of dijbenen. Dit verschijnsel wordt groeipijn genoemd. Meestal komt de pijn ‘s nachts opzetten en is er overdag weinig van te merken. De pijn kan de hele nacht aanhouden.

Groeispurt & ontstaan.

Groeipijn komt vooral voor tijdens de zogeheten ‘groeispurts’ en heeft dus wel degelijk met het groeiproces te maken. De eerste groeispurt kan al voorkomen op een leeftijd van drie jaar oud.

Groeispurts kunnen duren tot aan het einde van de pubertijd. Tijdens de groeispurts groeien kinderen het snelst. Als een kind in een jaar zeven centimeter groeit, groeit het niet elke nacht evenveel. Het groeien gebeurt in spurts en daarom duurt groeipijn maar even.

Tijdens de groeispurts ontstaat er grote rek van spieren en pezen bij hun aanhechting aan de botten. Botten groeien sneller dan spieren en dit veroorzaakt de rek van spieren en pezen. De rek is waarschijnlijk de oorzaak van groeipijn.

Helemaal zeker is dit echter niet! Wanneer kinderen pijn voelen en onderzocht worden, is er geen lichamelijk bewijs te vinden. Op röntgenfoto’s is niets te zien en ook roodheid of stijfheid valt niet te constateren.

Wat is eraan te doen?

Groeipijn is onschuldig en niet gevaarlijk voor de gezondheid. Als een kind erg veel last heeft van groeipijn, kun je een aantal dingen doen, maar wat is nog belangrijker om te doen is?

Met RC.voetenwerk gaan  we d.m.v. spier en fascia(bindweefsel) behandeling en het trainen van de voetspieren zorgen voor een betere bloeddoorstroming in de spieren en dit kan de pijn verzachten. Vaak zie je ook een stand verandering in de voet en knieën. Wanneer je voetspieren sterker maakt zal ook de pijn in de benen en knieën verlichten.

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegVerder winkelen