Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog

Een podotherapeut is een door het ministerie van VWS wettelijk erkende en beschermde titel. Een podotherapeut staat genoteerd in de Wet BIG, artikel 34. Een podotherapeut is  gegarandeerd in het bezit van een HBO- bachelordegree verkregen na het volgen van een 4 jarige HBO opleiding.
De titel podoloog, (register)podoloog,  is niet wettelijk erkend door het ministerie van VWS, het wordt een vrij beroep genoemd wat betekent dat iedereen deze titel mag dragen. Vaak hebben deze beroepsbeoefenaren een gedegen opleiding of cursus gevolgd. Echter, het kan ook voorkomen dat iemand die in een schoenwinkel werkt, zonder veel kennis zich podoloog noemt.

Als voettherapeut heb ik een erkenning als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut. Ik denk in systemen en niet in onderdelen. Dus ik kijk niet niet alleen naar de voet zelf maar ook de gevolgen zowel fysiek als mentaal.

Lees meer

 

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegVerder winkelen