Nieuwe bewegingstherapie zonder een scoliose-operatie

Bij scoliose bij kinderen maak ik gebruik van een ballon bij behandeling van verkromming van de wervelkolom. Bij kinderen heeft dit grote voordelen t.o.v. bestaande therapie en/of operatie.

Definitie

De krommingen in de wervelkolom helpen het bovenlichaam in balans te blijven. Wanneer de wervelkolom abnormale, zijwaartse krommingen heeft, noemen we dit scoliose.

Oorzaken

Er zijn veel oorzaken voor scoliose, zoals aangeboren wervelkolomafwijkingen (die al bij de geboorte aanwezig zijn, erfelijk zijn of veroorzaakt zijn door de omgeving), genetische afwijkingen, neuromusculaire problemen en ongelijke beenlengte. Andere oorzaken van scoliose zijn cerebrale parese, spina bifida, spierdystrofie, spinale spieratrofie en tumoren. Van meer dan 80% van de scoliosegevallen is de oorzaak echter niet bekend. Juist dit gegeven laat zien dat we verder moet kijken.

Therapie

De therapie die ik inzet gebeurt liggend op de grond en spelenderwijs.
Bij deze vorm maak ik gebruik van een ballon. Dit zorgt voor het speelse karakter.

De therapie gebeurt liggend op de grond en dat heeft heeft vele voordelen t.o.v. de reguliere therapie die meestal staand of zittend gebeurt. Door deze manier neemt de gehele druk op de wervelkolom af. Door deze gewichtloosheid zijn de spieren die zorgen voor de kromming vrij van spanning. Wanneer we nu de juiste beweging gaan stimuleren zorgen we ervoor dat de wervelkolom- en de psoas spieren weer in balans kunnen komen. Deze liggende balans bewegingen zullen er voor gaan zorgen dat de krommingen van de wervelkolom zal verminderen of zelfs zullen verdwijnen.

De therapie zal niet bij alle wervelkolom afwijkingen werken. We moeten het altijd proberen het kan in ieder geval geen kwaad doen.

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegVerder winkelen