Hielspoor hoe ontstaat het

Hielspoor

De officiële naam voor hielspoor is: plantaire fasciitis of fasciitis plantaris.

Een hielspoor of peesplaat ontsteking of irritatie ontstaat door een overbelasting van een van de kuitspieren. Triggerpoints zijn dan de oorzaak van de pijn. Triggerpoints of spierknopen geven dan uitstralingspijn.

Dit komt veel vaker voor dan de echte hielspoor die alleen waarneembaar is bij een röntgenonderzoek of echografie. Dit komt echt maar zelden voor. 

Dus pas op met shockwave therapie, want deze therapie heeft alleen effect als er een   ook een verkalking aanwezig is.

Hielspoor hoe komt dit.

  • Doordat we het gehele jaar op schoenen met veel steun lopen, zijn alle voetspieren ernstig verslapt en verstijft geraakt. Wanneer het warmer wordt, komen de slippers weer uit de kast en gaan we meer op blote voeten lopen.
  • Doordat we op een vakantie reis vaak lang achtereen ons gaspedaal in drukken ontstaat er overbelasting in één van de kuitspieren. Hierdoor ontstaan er triggerpoints en deze geven uitstralingpijn lijkende op hielspoor.

Bovenstaande wordt vaak gediagnostiseerd als hielspoor.

Wat te doen?
Maak een afspraak voor intake
Meestal is een korttraject voldoende

Lees ook  Steunzolen onnodig
Hulp nodig?

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten