De officiële naam is: plantaire fasciitis of fasciitis plantaris.

Dit komt veel vaker voor dan de echte hielspoor die alleen waarneembaar is bij een röntgenonderzoek.

Een peesplaatontsteking of irritatie ontstaat door een overbelasting.fasciitis plantaris

Hoe komt dit

Doordat we het gehele jaar op schoenen met veel steun lopen, zijn alle voetspieren ernstig verslapt. Wanneer het warmer wordt, komen de slippers weer uit de kast en gaan we meer op blote voeten lopen. Dit is dan ook de oorzaak van het ontstaan van vakantie hielspoor.

Hielspoor

Overbelasting

De voetspieren moeten ineens meer aan het werk en raken overbelast. Deze overbelasting geeft pijn onderaan de hiel. Als deze overbelasting te lang duurt, zal er een ontsteking ontstaan. Wanneer dit het geval is, zal het herstel langer duren. Hoe kun je dit voorkomen?

Wat te doen

Je moet de voetspieren eigenlijk een beetje voorbereiden op de zomer. Stuur een email en ik stuur jou een paar simpele bewegingen om vakantie hielspoor te voorkomen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten