Bilpijn door een foute voetstand.

De uitleg.

Door dat we steeds meer goede steunde en dempen schoenen dragen gaat er iets mis in de signalen van de voet naar ons brein.  Wanneer signalen niet goed aankomen worden er spieren niet goed aangestuurd en verslappen, met als gevolg allerlei klachten.

Gevolg

Doorgezakte, naar binnen of naar buiten staande enkels en platvoeten kunnen de oorzaak van bilpijn zijn. Bij een X-stand worden de heup en bilspieren contant aangesproken en herstellen zij zichzelf niet meer. 

Welke klachten:

  • Afgeleide pijn uit de rug of uit het SI-gewricht,
  • Het piriformis syndroom (ischias)
  • Een slijmbeursontsteking
  • Een peesontsteking en verminderde beweeglijkheid van de rug
  • Het SI-gewricht of de heup.
  • Knie klachten
bilpijn
piriformis syndroom

Wat gaan we er aan doen.

Bovenstaande is de uitleg van de symptomen. Met de inzet van de RC.voetenwerk herstellen we de voetbogen van beide voeten. De overbelasting van de aangedane spieren zullen gedurende het traject afnemen en kunnen de triggerpoints zichzelf gaan herstellen.

Wanneer er toch nog problemen in de bil-, heup- en beenspieren overblijven dan zal ik jou coachen in het zelf behandelen van de overgebleven triggerpoints. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten