Voetspecialist nu ook in Roelofarendsveen

Welkom bij de voetspecialist 

Vanaf woensdag 1 november 2017 kunt u ook in Kaag en Braassem en omstreken terecht bij voetspecialist Robin Captijn. Afspraken kunnen via de onlineagenda gemaakt worden. Binnen een straal van 12 km vanaf Roelofarendsveen kunt u zijn agenda gebruiken daar buiten even telefonisch contact. 06-29115498

Een voetspecialist/podoloog is een zorgprofessional die gespecialiseerd is in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Klachten die u kunnen belemmeren in het dagelijkse functioneren en welke ontstaan vanuit de voet, namelijk een afwijkende voetstand of verkeerd looppatroon. Ook sportblessures of klachten als gevolg van bijvoorbeeld artrose kunnen door de voetspecialist behandeld worden. Een uitgebreid overzicht van aandoeningen, werkwijze en toegepaste therapieën vindt u op www.voetspecialist.nl.

Bij voetproblemen is er normaal gesproken maar één oplossing en dat zijn de steunzolen. Voor de voet-specialist is dit niet de oplossing. Met steunzolen ondersteunt u en corrigeert de stand van de voet. Wanneer u dit toepast dan worden de voetspieren luier en het gevolg is weer nieuwe steunzolen aan laten meten. Op deze manier komt u nooit meer van de steunzolen af. De voet-specialist leert u wat u aan slappe voetspieren kunt doen. Bij deze vorm van therapie zal de voet zich zelf corrigeren en behoren steunzolen tot het verleden.
Eén keer investeren in deze vorm van therapie en u hoeft nooit meer in zolen te investeren. Ook kunt u weer schoenen aan die u leuk vindt en niet alleen die waar de zolen in passen.

Met de voettherapie gaan we er samen voor zorgen dat het contact met de voeten weer blijvend hersteld wordt. Het gaat om bewust bewegen. Wanneer u de voetspieren bewust in beweging zet, herstellen de voetbogen, enkel- en kuitspieren zich vanzelf. Als dit proces zorgvuldig wordt uitgevoerd, zal het gehele lichaam zichzelf gaan uitlijnen. Door deze natuurlijke aanpassing wordt het lichaam beter ondersteund en dat noemen we balans.

Robin werkt met veel plezier en passie en heeft met zijn therapie al veel mensen kunnen helpen om van hun –soms jarenlange- klachten af te komen. Heeft u interesse? Robin komt graag bij u aan huis of op het werk. In Kaag en Braassem van woensdag t/m vrijdag.

 

Lezingen workshops

Naast de voetspecialist heeft Robin nog een passie, namelijk bewust wandelen en het op blote voeten wandelen.  Hierin verwerkt hij zijn ervaringen als voetspecialist.

Al zijn ervaring op het gebied van bewegen heeft hij verwerkt in een lezing/workshop van 2,5 uur. In deze workshop zit een stuk theorie en praktijk. Hij heeft niet een vast omlijnt programma hij reageert op vragen vanuit groep zelf. Zo wordt het iedere keer een lezing/workshop op maat.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel met Robin op 06-2911 5498 op werkdagen van 8 tot 17 uur.

Triggerpointbehandeling.

Naast zijn voettherapie is hij bedreven in het geven van triggerpoint behandelingen. Hij heeft hiervoor diverse opleidingen gevolg in Nederland maar ook buiten onze grenzen. Hij is triggerpointcoach wat inhoud dat hij u leert hoe u zelf kunt meewerken aan u herstel. Hij maakt u niet afhankelijk van zijn therapie.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel met Robin op 06-2911 5498 op werkdagen van 8 tot 17 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.