Tarsaal tunnel syndroom?​

Het tarsaal tunnel syndroom is een aandoening die zich ontwikkelt als een zenuw in de tarsale tunnel van de binnenkant van de enkel wordt beklemd. Tarsaal tunnel syndroom kan leiden tot gevoels- en bewegingsveranderingen in donderbeen, en ook tot pijn. Het wordt vaak in verband gebracht met aandoeningen die leiden tot verhoogde druk of zwelling in het onderbeen. (Oedeem vorming in de voet).

Tarsaal tunnel syndroom

Beschreven als.​

Vaak beschreven als het carpale tunnel syndroom van de onderste ledematen, is tarsaal tunnel syndroom een aandoening die voortkomt uit compressie van de posterieure tibiale zenuw, waar die door de tarsale tunnel (een structuur van bot en weefsel, een reticinaculum, aan de binnenkant van de enkel) loopt.

Tarsaal tunnel syndroom?​

Het is een aandoening die zich ontwikkelt als een zenuw in de tarsale tunnel van de binnenkant van de enkel wordt beklemd. Het kan leiden tot gevoels- en bewegingsveranderingen in donderbeen, en ook tot pijn. Het wordt vaak in verband gebracht met aandoeningen die leiden tot verhoogde druk of zwelling in het onderbeen. (Oedeem vorming in de voet).

Herken en wat ervaar je?

De meest voorkomende symptomen  komen voort uit irritatie van de tibiale zenuw en zijn vertakkingen. Mensen met deze aandoening kunnen verschillende klachten ervaren. 

Je kan er zelf iets aan gaan doen.​

Je ziet dat bij dit syndroom de voet/enkel naar binnenrolt waardoor de de ruimte rond de zenuw cq bloedvat afneemt. Hierdoor worden zenuw en/of bloedvat geïrriteerd of worden dicht gedrukt. Dit zorg in dit geval voor de klachten.