Neuropathie in de voeten?

Wist u dat de bijwerkingen van veel medicijnen kunnen leiden tot neuropathie .

Medicijnen zoals statines (medicijnen om het cholesterolgehalte te verlagen), de zogenaamde cytostatische geneesmiddelen, dwz geneesmiddelen die worden toegediend in de context van chemotherapie of analgetica , als ze regelmatig worden ingenomen. Maar ook diabetes kan voetklachten veroorzaken.

Dit uit zich meestal in de voeten. Waarom nou juist de voeten. Dat zijn onze uiteinde en daar hoopt het zich op. Door het dragen van schoenen worden er spiergroepen stilgezet terwijl deze er mede voor zorgen dat de afval stoffen teruggevoerd worden en dan via onder andere de nieren ons lichaam weer verlaten. Lymphestelsel werkt op beweging en dat staat vanaf de voeten stil.

Bij deze klachten is het dus belangrijk om je voeten weer te gaan gebruiken. Dus schoenen( ook de sokken) uit en zet alles weer in beweging. Zie het als jou vuilwaterpomp die weer aangezet wordt.

neuropathie

Er zijn mogelijkheden met mijn combinatie therapie. De therapie zal gericht zijn op voetfunctie herstel en het regelmatig nemen van voetenbaden. Met deze voetenbaden gaan we zorgen voor een goede zuurbase evenwicht in de weefsels, dit zorgt voor herstel van de zenuwbescherming. Dit is een langzaam en langdurig proces dus heb geduld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.