Wat is polyneuropathie?

Helaas heeft chemotherapie ook negatieve bijwerking zoals polyneuropathie. Dit zijn klachten aan de zenuwen van handen en voeten, ook wel hand- en voetsyndroom genoemd. De oorzaak van dit syndroom kan zijn dat medicijnen zich concentreren in voetzolen en onderbenen of handpalmen.

Dit zelfde kan ontstaan door diabetes.

Oorzaak is een niet goed werkend lymfesysteem met name in de uiteinde van ons lichaam.

Herstellen.

Omdat je je handen continue gebruikt, worden afvalstoffen afgevoerd en herstelt het zenuwweefsel in de handpalmen meestal vanzelf. Bij de voetzolen ligt dat anders. Voeten herstellen veelal moeizaam. Speciaal voor je klachten in de voeten hebben wij een trainingsprogramma ontwikkeld.

Onze uitleg is.

Onze ervaring is dat spieren slap worden doordat we schoenen dragen. Voeten worden letterlijk stilgezet, hierdoor kan ons lymfestelsel en een belangrijke circulatiespier in je kuit zijn werk niet of niet goed doen. Beide zorgen normaal gesproken voor een goede doorbloeding waardoor afvalstoffen getransporteerd kunnen worden. Wij denken dat voeten daarom minder snel herstellen na een chemokuur. Deze langdurige verzuring zorgt er uiteindelijk voor schade aan het zenuwstelsel.

Herken je jezelf in dit verhaal?

Laten we samen aan de slag gaan met een opmaat bewegingsprogramma.

De therapie bestaat uit:

    • RC.voetenwerk op maat.
    • Kuitspier (wordt ook wel je 2e hart genoemd) laten we weer functioneel bewegen.
    • Voetenbadtherapie (thuis)Zechsal
    • Ondersteuning met speciaal schoeisel uit Zwitserland. (Kybun)

 

Herstellen kan maar heeft zeker tijd nodig.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten