Pijnlijke voeten of polyneuropathie na chemo?

Sommige soorten chemotherapie kunnen als bijwerking klachten of polyneuropathie geven aan handen en voeten. Dit is bekend onder de naam hand- en voetsyndroom. Dit kan gebeuren omdat de medicijnen de gewoonte hebben zich te concentreren in de palmen van je hand en je voetzolen. De handpalmen herstellen in de meeste gevallen vanzelf.

Je ziet dat de voeten in de meeste gevallen niet herstellen.
Waardoor herstellen de handen wel en de voeten niet?

De handen worden de gehele dag actief gebruikt. Doordat de handen in beweging zijn worden de afvalstoffen die voor de problemen zorgen afgevoerd. Hierdoor kunnen de handen zich wel herstellen.

neuropathie

Waardoor herstellen de voeten niet of moeizaam. Vanuit mijn ervaring als voet-specialist weet ik dat voetklachten ontstaan door het dragen van schoenen. De voeten worden eigenlijk helemaal stilgezet en worden voetspieren slap. Doordat we de voeten stilzetten zal ook een belanrijke circulatiespier in de kuit zijn werk niet goed kunnen uitvoeren. Deze spier zorgt er mede voor dat de afvalstoffen uit de voeten afgevoerd worden.

Ik denk dat dit dan ook een van de redenen is dat voeten na de chemokuur niet herstellen.

Dus herkent u zich in mijn verhaal en wilt u samen met mij gaan onderzoeken of er door de therapie verbeteringen kan optreden, neem dan contact met mij op.

Dat kan via 06.28115498 of e-mail info@voet-specialist.nl

Direct een afspraak maken.

 

 
 
 
 
 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.