De uitleg

Als je tijdens het lopen steeds delfde foute beweging met je voet maakt: zoals in dit voorbeeld te veel naar binnen kantelen van de voorvoet bij het neerzetten en te veel afzetten met de buitenkant van de hak. Hierdoor komt de voetboog in de verdrukking. De voetboog helpt bij het absorberen van schokken bij het lopen en het dragen van lichaamsgewicht. Wanneer je jaren verkeerd loopt dan zal de linker voetboog plat worden en niet meer veerkrachtig!

Dit is een voorbeeld die heel veel voorkomt. Het geeft allerlei voet- maar ook andere lichamelijke klachten. Kijk zelf maar eens naar de slijtage van jou zolen het gaat je nu misschien duidelijk worden waar al jouw klachten vandaan kunnen komen.

Herken en erken is herstel
Met RC.voetenwerk kan je dit zelf oplossen.

Met RC.voetenwerk willen we bereiken dat de voetfuncties zich zelf gaan herstellen. We zien dat wanneer de oefeningen bewegingen zorgvuldig en iedere dag gedaan worden het fundament zichzelf hersteld. Kost 15 minuten per dag.

Kortom: dat je zelf zo snel en efficiënt mogelijk van je klachten afkomt

Pronatie

Pronatie

Het is een voetafwijking waarbij de voet tijdens het lopen niet netjes gelijkmatig afwikkelt. Je gewicht komt in eerste instantie op de buitenkant van je voet en “rolt” dan vervolgens wat naar binnen. Je voeten liggen dan vrij plat op de grond. Overpronatie gaat daarom vaak samen met platvoeten. Je kunt er allerlei voetklachten van krijgen, zoals hielspoor, achillespeesontsteking, shin-splints en nog veel meer.

Zichtbaar slijtage zool zoals op afbeelding.

Supinatie

Supinatie

Ook wel onder-pronatie genoemd is een afwikkeling die teveel via de buitenkant van de voet verloopt. Bij het supineren beweegt de voet te weinig naar binnen toe(proneren) waardoor er onvoldoende schok demping is. Veel voorkomende klachten bij supineren zijn pijn buitenkant voet, enkel, scheen en kuiten.

Zichtbaar slijtage zool zoals op afbeelding.

Neutraal

Neutraal

Wanneer je schoenzool aan de voorzijde en hak gelijkmatig afslijten dan is er een juiste voetstand.  Bij een juiste voetstand dan zullen er geen klachten vanuit de voeten ontstaan.

Zichtbaar slijtage zool zoals op afbeelding.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten