Slijtage van de zool zegt ook iets over de voetstand.

Slijtage buitenkant hak en binnenkant zool.

Wat gaat er dan fout?

Als je tijdens het lopen steeds delfde foute beweging met je voet maakt: zoals in dit voorbeeld te veel naar binnen kantelen van de voorvoet bij het neerzetten en te veel afzetten met de buitenkant van de hak. Hierdoor komt de voetboog in de verdrukking. De voetboog helpt bij het absorberen van schokken bij het lopen en het dragen van lichaamsgewicht. Wanneer je jaren verkeerd loopt dan zal de linker voetboog plat worden en niet meer veerkrachtig! Dit geeft uiteindelijk voetklachten die dan opgelost wordt door een steunzool.

Er is ook een andere oplossing.

RC.voetenwerk zorgt voor herstel van de voetspier spanning. 

Knikvoet

Overpronatie is daar binnenstaan.

Overpronatie is een voetafwijking waarbij de voet tijdens het lopen niet netjes gelijkmatig afwikkelt. Je gewicht komt in eerste instantie op de buitenkant van je voet en “rolt” dan vervolgens wat naar binnen. Je voeten liggen dan vrij plat op de grond. 

Overpronatie gaat daarom vaak samen met platvoeten en fixatie kuitbeenkopje. Je kunt er allerlei voetklachten van krijgen, zoals hielspoor, achillespeesontsteking, shin-splints, pijn aan de buitenzijde onderbeen en nog veel meer.

Je kan dit zelf oplossen dus zonder gebruik te maken van steunzolen.

Zichtbaar slijtage zool zoals op afbeelding.

overpronatie

Supinatie is naar buitenstaan

Supinatie of onder-pronatie genoemd is een afwikkeling die teveel via de buitenkant van de voet verloopt. Bij het supineren beweegt de voet te weinig naar binnen toe(proneren) waardoor er onvoldoende schok demping is. Veel voorkomende klachten bij supineren zijn pijn buitenkant voet, enkel, scheen en kuiten.
Zichtbaar slijtage zool zoals op afbeelding.

Onderpronatie

Heb jij vragen gebruik dan dit formulier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten