Schoenzolen vertellen meer

Supinatie

Te veel op de buitenkant van de voet lopen. (supinatie)

onderpronatie
Pronatie

Te veel op de binnenkant van de voorvoet lopen, te veel met de buitenkant van de hak afzetten. (pronatie)

Neutraal

Wanneer je schoenzool aan de voorzijde en hak gelijkmatig afslijten dan is er een juiste voetstand.  Bij een juiste voetstand dan zullen er geen klachten vanuit de voeten ontstaan.

Slijtage onderkant schoenzolen

Als je tijdens het lopen steeds delfde foute beweging met je voet maakt: zoals in dit voorbeeld te veel naar binnen kantelen van de voorvoet bij het neerzetten en te veel afzetten met de buitenkant van de hak. Hierdoor komt de voetboog in de verdrukking. De voetboog helpt bij het absorberen van schokken bij het lopen en het dragen van lichaamsgewicht. Wanneer je jaren verkeerd loopt dan zal de linker voetboog plat worden en niet meer veerkrachtig!

Dit is een voorbeeld die heel veel voorkomt. Het geeft allerlei voet- maar ook andere lichamelijke klachten. Kijk zelf maar eens naar de slijtage van jou zolen het gaat je nu misschien duidelijk worden waar al jouw klachten vandaan kunnen komen.

Herken en erken is herstel

Met de voetenwerk methode kan je dit zelf oplossen.

Met ADIM voetenwerk willen we bereiken dat de voetfuncties zich zelf gaan herstellen. We zien dat wanneer de oefeningen bewegingen zorgvuldig en iedere dag gedaan worden het fundament zichzelf hersteld. Kost 15 minuten per dag.

Kortom: dat je zelf zo snel en efficiënt mogelijk van je klachten afkomt.

Maak snel een afspraak in de online agenda.  

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.