Een spreidvoet of metatarsalgie wat kun je er nog aan doen?

Met Voeten.werk bieden wij een therapie die de oorzaak van een metatarsalgie aanpakt.  Wat wij duidelijk aangeven is; dat het geen snelle fix is. Maak online een  intake afspraak dan kijken we samen naar de mogelijkheden en welk traject er bij jou past om van je klachten te kunnen herstellen. 

Hoe ontstaat pijn onder de voorvoet metatarsalgie

Metatarsalgie betekent letterlijk “pijn in de voorvoet”.

Deze medische term wordt daardoor vaak gebruikt voor alle vormen van voorvoetklachten, en is daardoor een soort begrip geworden die niet altijd de juiste oorzaak beschrijft. 

Er wordt vooral gesproken van metatarsalgie wanneer de pijn zich onder de kopjes van het 2e, 3e en/of 4e middenvoetsbeentje bevindt.Voorvoetpijn komt veel voor. Van alle Nederlandse patiënten met voetklachten heeft 60% last van de voorvoet.

Een spreidvoet  of metatarsalgie wordt veroorzaakt door een doorgezakte voorvoet.  Dat proces duurt jaren. Andere factoren die de toestand erger maken, zijn een staand beroep, het dragen van hoge hakken en ernstig overgewicht. Iemand die een lange tweede en derde middenvoetsbeentjes heeft (centraal in de voorvoet) heeft meer kans op last.

 

metatarsalgie
metatarsalgie
Klachten die bij een metatarsalgie spreidvoet horen

Bij een spreidvoet kan er ook pijn onder de bal van de voet en bovenop de voorvoet ontstaan. Kenmerkend zijn ook eelt en likdoorns onder de voorvoet.

Een spreidvoet kan verder leiden tot andere voetproblemen zoals mortons neuroom of neuralgie, hallux valgus, hamertenen en platvoeten (doorgezakte binnenste lengteboog).

Lees ook  Podoloog

De overbelaste middenvoetsbeentjes kunnen een stressfractuur oplopen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten