Hamertenen begrijp de oorzaak.

De oorzaak is niet alleen een doorgezakte voorvoet.

De oorzaak is niet alleen een doorgezakte voorvoet!

  • We zien dat het vetkussen in de meeste gevallen ook naar voren verschoven is., daarom gaan we de gehele voet laten herstellen. 
  • Maar ook in combinatie met lagerug klachten vooral bij opstaan.

 

Met RC.voetenwerk zorgen we er samen voor dat het contact met je voeten weer blijvend hersteld wordt. Het gaat om bewust bewegen in welke vorm dan ook. 

Wanneer we de voetspieren bewust in beweging zetten, herstellen de vetkussen, voetbogen, enkel- en kuitspieren zich op natuurlijke wijze. 

Hierdoor normaliseert ook de klauw- of hamerstand van de tenen. Dit vraagt natuurlijk wel even tijd: het is een proces dat voor iedereen anders is. Als dit proces zorgvuldig wordt uitgevoerd, lijnt het hele lichaam zichzelf uit. Door deze natuurlijke aanpassing wordt het lichaam beter ondersteund: je bent weer in balans.

Verschil hamertenen en klauwtenen

Hamertenen en klauwtenen zijn verschillend, maar lijken wel op elkaar. 

  • Er is sprake van hamertenen als het eerste gewrichtje in een teen gebogen is en het andere gewricht overstrekt. Ook hier kan de situatie dynamisch en gefixeerd zijn.
  •  
  • Er is sprake van klauwtenen als de eerste twee teenkootjes van een teen in een onnatuurlijke hoek staan ten opzichte van elkaar. Het uiteinde van de teen raakt dan de grond. Als de stand corrigeerbaar/beweeglijk is, is het een dynamische klauwteen. Kan dat niet, dan is het een gefixeerde klauwteen.

Oorzaak van hamertenen en klauwtenen.

Klachten en behandeling

De belangrijkste klacht is pijn als gevolg van eelt of likdoorns op de teenknokkels en de teentoppen. Eelt en likdoorns ontstaan door de afwijkende stand van de tenen. Vooral als je schoenen draagt, zorgt dit voor pijn.

Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Hulp nodig?
%d bloggers liken dit:

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten