Hamertenen begrijp de oorzaak.

De oorzaak is niet alleen een doorgezakte voorvoet

We zien dat het vetkussen in de meeste gevallen ook naar voren verschoven is., daarom gaan we de gehele voet laten herstellen. Maar ook in combinatie met lagerug klachten vooral bij opstaan.

Met een traject op maat zorgen we er samen voor dat het contact met je voeten weer blijvend hersteld wordt. Het gaat om bewust bewegen in welke vorm dan ook. 

Wanneer we de voetspieren bewust in beweging zetten, herstellen de vetkussen, voetbogen, enkel- en kuitspieren zich op natuurlijke wijze. Hierdoor normaliseert ook de klauw- of hamerstand van de tenen. Dit vraagt natuurlijk wel even tijd. Het is een proces dat voor iedereen anders is. Als dit proces zorgvuldig wordt uitgevoerd, lijnt het hele lichaam zichzelf uit. Door deze natuurlijke aanpassing wordt het lichaam beter ondersteund: je bent weer in balans.

Verschil hamertenen en klauwtenen

Hamertenen en klauwtenen zijn verschillend, maar lijken wel op elkaar. Er is sprake van hamertenen als het eerste gewrichtje in een teen gebogen is en het andere gewricht overstrekt. Ook hier kan de situatie dynamisch en gefixeerd zijn.

Er is sprake van klauwtenen als de eerste twee teenkootjes van een teen in een onnatuurlijke hoek staan ten opzichte van elkaar. Het uiteinde van de teen raakt dan de grond. Als de stand corrigeerbaar/beweeglijk is, is het een dynamische klauwteen. Kan dat niet, dan is het een gefixeerde klauwteen.

Oorzaak van hamertenen en klauwtenen.

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk.

 • Artrose (slijtage) van de tenen
 • Hallux valgus (scheefstand van de grote teen)
 • Doorgezakte voorvoet
 • Te lange teen ten opzichte van de andere tenen
 • Het dragen van te kleine schoenen

De belangrijkste klacht is pijn als gevolg van eelt of likdoorns op de teenknokkels en de teentoppen. Eelt en likdoorns ontstaan door de afwijkende stand van de tenen. Vooral als je schoenen draagt, zorgt dit voor pijn.


0
  0
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leegVerder winkelen