skiklachten

Voetklachten tijdens of na skivakantie

Wintersport klachten

In de praktijk zie ik regelmatig mensen die tijdens het skiën of snowboarden last hebben van hun voeten en/of knieën, doordat er langdurig een andere houding wordt aangenomen ontstaat een extra belasting op met name de voorvoeten en de knieën.

De meest voorkomende voetklachten zijn:

  • pijn onder de bal van de voet
  • branderige voorvoeten
  • kramp onder de voetboog
  • dove tenen
  • tintelende tenen
  • kramp in de voorvoet
  • beknelling kleine teen

De oorzaak hiervan kan zijn dat de voet teveel naar binnen staat, hierdoor draait het onderbeen naar binnen en kan er teveel druk ontstaan.

 

Waarom ik en de ander niet

Dit heeft alles te maken hoe de conditie van de voeten in het dagelijks bewegen zijn. In normale omstandigheden gaat het dan net aan goed.

Tijdens het skiën moeten je heup en knie naar binnen kunnen draaien en je voet naar binnen kunnen kantelen. Gebeurt dat teveel, dan gaat dat ten koste van de stabiliteit. Voorste kruisbandletsel, scheebeen pijn komt nog ieder jaar weer veel voor. Je kunt de stabiliteit van je heup en knie voordat je op wintersport gaat trainen.

Dit kun je thuis doen met een paar simpele oefeningen maar beter is het om het onder begeleiding van voetspecialist Robin Captijn te doen. Bovendien is de positie van de voet van invloed. Als deze teveel naar binnen of naar buiten gekanteld staat gaat dat in de bochten ten koste van de stabiliteit in je knie en de druk verdeling over voet zelf. En uiteraard wil je stabiele bochten draaien! Inlegzolen voor in je skischoenen kunnen dan uitkomst bieden maar is vaak niet de oplossing.

Doe bij de voet-specialist de voetenwerk training op maat in plaats van naar de podoloog te gaan. Jij kan het probleem zelf oplossen en ja voor al tijd. Het kost 15 minuten per dag om uiteindelijk van de klachten af te komen.

Maak snel en afspraak voor herstel therapie.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.