De oplossing is simpel

KOM IN BEWEGING

Ons Lymphestelsel heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren.
Bij de huidige manier van lopen (van hak naar teen), wordt de kuitspier grotendeels stilgezet. Hierdoor is er geen meewerkende rol van de kuitspier en dus minder lymphe circulatie..

Hoe kan je dit weer in beweging brengen?

Voetje voor voetje

Wanneer je één voet schuin voor de ander zet dan til je been op en valt de voet met de tenen omlaag. Vervolgens zet je eerst je tenen en dan je voet neer. Deze beweging activeert de kuitspier op natuurlijk manier en zorgt voor een optimale doorbloeding en vochtafdrijving in je benen.

Hoe doe je dat?

Loop op je bloten voeten voetje ‘voor’ voetje achteruit en voel goed hoe je dat doet.
Dat zelfde doe je nu vooruit. Dat is even wennen, want, we zijn zo gewend geraakt aan afwikkelen. Nu dus van tenen naar hakken.

Complexer?

Opgezette voeten en enkels kunnen ook ontstaan vanuit een complexer geheel, wat wij noemen: een keten probleem. Wanneer de voetfunctie niet optimaal is dan kan het zijn dat bovenstaande ‘voetje voor voetje’ niet voldoende is, om het in beweging te krijgen.

Dan is het aan te bevelen een afspraak te maken voor ADIM voetenwerk. Je leert tijdens een consult hoe je je voeten moet afwikkelen, zodat je kuitspieren weer aan het werk gezet worden. Zoals het bedoeld is.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten