opgezette voeten

Opgezette voeten en enkels?

De oplossing is simpel

KOM IN BEWEGING

Ons Lymphestelsel heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren.
Bij de huidige manier van lopen (van hak naar teen), wordt de kuitspier grotendeels stilgezet. Hierdoor is er geen meewerkende rol van de kuitspier en dus minder lymphe circulatie..

Hoe kan je dit weer in beweging brengen?

Voetje voor voetje

Wanneer je één voet schuin voor de ander zet dan til je been op en valt de voet met de tenen omlaag. Vervolgens zet je eerst je tenen en dan je voet neer. Deze beweging activeert de kuitspier op natuurlijk manier en zorgt voor een optimale doorbloeding en vochtafdrijving in je benen.

Hoe doe je dat?

Loop op je bloten voeten voetje ‘voor’ voetje achteruit en voel goed hoe je dat doet.
Dat zelfde doe je nu vooruit. Dat is even wennen, want, we zijn zo gewend geraakt aan afwikkelen. Nu dus van tenen naar hakken.

Complexer?

Opgezette voeten en enkels kunnen ook ontstaan vanuit een complexer geheel, wat wij noemen: een keten probleem. Wanneer de voetfunctie niet optimaal is dan kan het zijn dat bovenstaande ‘voetje voor voetje’ niet voldoende is, om het in beweging te krijgen.

Dan is het aan te bevelen een afspraak te maken voor ADIM voetenwerk. Je leert tijdens een consult hoe je je voeten moet afwikkelen, zodat je kuitspieren weer aan het werk gezet worden. Zoals het bedoeld is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.