opgezette voeten

Opgezette voeten en enkels

De oplossing is simpel

KOM IN BEWEGING

Ons Lymphestelsel heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Wij hebben geleerd af te wikkelen vanaf de hak. Dit is nou precies waar het mis gaat.

Door deze aangeleerde manier van bewegen wordt de kuitspier grotendeels stilgezet. De kuitspier wordt ook wel ons tweede hart genoemd en helpt dus bij de lymphe circulatie..

Wanneer je wilt dat dit hersteld wordt ga dan onderstaande toepassen.

Voetje voor voetje

Wanneer je één voet schuin voor de ander zet dan til je voet op en valt de voet omlaag. (wij noemen dat flexen) Bij deze beweging wordt de kuitspier op natuurlijk manier geactiveerd. Deze natuurlijke beweging zorgt voor een optimale doorbloeding en vochtafdrijving in je benen. Dus niet afwikkelen zoals wij allemaal geleerd hebben.

Hoe doe je dat?

Loop op je bloten voeten achteruit en voel goed hoe je dat doet. Dat zelfde doe je nu vooruit. Dat is niet makkelijk, we zijn zo gewend geraakt aan afwikkelen zelfs de schoenen zijn daarop aangepast.

Andere uitleg en oplossingen zijn:

Opgezette voeten en enkels kunnen ook ontstaan vanuit een complexer geheel, wij noemen dat een keten probleem. Wanneer de voetfunctie ook niet optimaal is dan kan bovenstaande niet voldoende zijn.

Dan kan de inzet van de voetenwerk methode een optie zijn. Maak dan een afspraak voor second opinion.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.