spataderen

Spataderen

Zijn ze te voorkomen?

Als de kleppen van de aderen in je benen niet goed sluiten, krijg je door veel zitten of staan spataderen. Dit kan pijnlijk zijn en cosmetisch gezien worden de kronkelende en knobbelende blauwpaarse aderen vaak als lelijk beschouwd.

Spataderen zijn verwijde aders, waarbij door de niet goed sluitende kleppen bloed terugstroomt de vaten in. Een probleem waar je gevoelig voor kan zijn en dat deels te voorkomen is.

Kuitspier = tweede hart

Door de jaren heen zijn wij verleerd hoe we onze voeten moeten afwikkelen. Onze voetbewegingen zijn te klein geworden en de kuitspier wordt daardoor nauwelijks gebruikt.
De kuitspier wordt gezien als je tweede hart, die ervoor zorgt dat bloed van je benen naar je hart gepompt wordt en is dus heel belangrijk voor de circulatie van het bloed. 

Erger voorkomen

Ben je belast met slechte kleppen, dan zijn spataderen niet te voorkomen. ADIM-voetenwerk is niet dé oplossing, maar kan er wel voor zorgen dat het niet erger wordt. Je leert hierbij hoe je je voeten moet afwikkelen, zodat je kuitspieren weer aan het werk gezet worden. Zoals het bedoeld is. Wanneer de kuitspieren weer als vanouds meewerken, hebben de kleppen het minder zwaar.

In landen waar men dagelijks op blote voeten loopt, kent men het fenomeen spataderen helemaal niet. 


Het wordt tijd dat we onze voeten weer aan het werk zetten!

Voor vragen klik hieronder op contact.

Neem contact op met een van onze voetspecialisten 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.