pijnlijke voeten

De voet hoort erbij!

De voet hoort erbij!

Zelfs al lijkt de voet ver van ons weg, hij is van ons en hoort erbij. Te vaak zien ik patiƫnten met neuropathie en pijn die hun voeten letterlijk en figuurlijk liever vergeten, of die hun voeten verachten. (vergeet jij je voeten dan vergeet jij jezelf maar ook je eigen omgeving komt dan te kort) of zelfs, de vraag lever jij geen nieuwe voeten. Dat alles leidt tot een staat waarbij de voeten er niet echt meer bij horen. Dat werkt echter elke verbetering tegen. En het is de bron van veel lichamelijk en geestelijke problemen. De voet hoort erbij. Verzorg de voeten goed, doe voetbeweging oefeningen niet voor de televisie maar met echte aandacht, bekijk ze goed, masseer de voeten, trek elke dag frisse sokken aan, zorg voor goede beweeglijke en schoenen die ruimte geven aan de tenen. Simpele zaken, maar wel belangrijk.

De voet erbij te laten horen?

Voetbewegingen met aandacht doen en bedenk dat pijn of kramp een signaal van niet goed is dus ga dan niet door: regelmatig, een paar keer per dag, voeten strekken, buigen, tenen optrekken, tenen naar de voetzool bewegen, op de tenen lopen en op de hakken lopen of staan; de voeten draaien in de enkel gewrichten, tienmaal rechts om, tienmaal linksom. Met de tenen zo gespreid mogelijk lopen of leg je vingers tussen de tenen en ga ruimte maken. Langzaam je tenen leren piano te spelen echt het kan. Dat soort oefeningen.

Je voeten inmasseren met Zechsal Mcm gel helpt bij het tegengaan van kleine ontstekingen en helpt bij herstel van kraakbeen en herstel van zenuwschade. Goed voelen en alle spiertjes en botjes aandacht geven. Als je echt pijnlijke voeten hebt is dagelijks insmeren met Zechsal gel natuurlijk het beste, dan breng je meteen de kleine huidzenuwtjes tot rust, die in het algemeen de pijnsignalen doorgeven.

 

De voet verzorgen

Je voeten na de douche goed afdrogen, tussen alle tenen! Dat is super belangrijk!

Regelmatig, een pedicure bezoeken zou iedereen moeten doen (ja ook mannen)! Doe het niet zelf, de pedicure checkt je hele voet en let op zaken die jij zelf niet ziet.

Zo nu en dan een lekker voetbadje met Zechsal magnesium vlokken met toevoeging van mcm poeder vooral goed bij koude voeten. Let op een zinvol voetbad moet tot boven de enkels gevuld zijn en laat de voeten bewegen d.m.v. spelen met een grote spons

Dat zijn enkele dingen die elke patiƫnt met een neuropathie zou moeten doen, dagelijks, om zo goed mogelijk de voeten erbij te laten horen.

Kortom zet je voeten in beweging dan kunnen de voeten zichzelf herstellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.