Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS)

Complex regionaal pijnsyndroom (CRPS), voorheen posttraumatische of Südeckse dystrofie genoemd, is een chronische pijnaandoening die vaak ontstaat na letsel zoals een botbreuk. kneuzing of voetoperatie. Normaal gezien geneest een letsel en verdwijnen pijnklachten, echter bij patiënten met CRPS zijn de pijnklachten vele malen erger en/of duren langer dan je normaal zou verwachten bij een dergelijke verwonding.

Aspecifieke pijnklachten na voetoperatie

Daarnaast zijn er ook patiënten waar de klachten zonder duidelijke aanleiding beginnen.
De pijnklachten duiden voor zover bekend niet op weefselschade, maar worden veroorzaakt door een abnormale reactie op een eerdere verwonding. De ontregeling van het zenuwstelsel in combinatie met ontstekingsverschijnselen lijkt te leiden tot zenuwpijn.

Na een voetoperatie kan er sprake zijn van de volgende symptomen:

Symptomen kunnen zijn:
  1. Veranderd gevoel en overgevoeligheid voor aanraking; bv een laken of deken over de voeten wordt niet goed verdragen of het douchewater over de huid voelt vervelend aan.
  2. Veranderde temperatuur en huidskleur; bv warm en rode voeten of koud en paars.

 

Dit zijn allen vervelende complicatie na een letsel of voetoperatie.

Wij gaan op zoek naar mogelijke oorzaken van al deze klachten.

Mogelijke oorzaken:
  1. Fascia verkleving
  2. Zenuw- of bewegingsignaal verstoring door littekenweefsel
  3. Inklemming van een zenuw
  4. Verschoven gewricht in de voet
  5. Verzuring van weefsel in de voet of onderbeen (ontstekingen van de huid)

Maak een intake afspraak

Wanneer jij je wil laten onderzoeken of dat ook bij jou een oorzaak zou kunnen zijn maak dan een intake afspraak.

Lees ook  Visolie van Arctic Bleu
Hulp nodig?

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten