Nieuwsbrief december 2020

Afgelopen jaar

Mijn eigen praktijklocatie in Ede is sinds januari open. Prachtige plannen had ik, met deze nieuwe, ruime locatie. Helaas, vanaf 13 maart werd, door corona, alles anders. De begintijd was verwarrend, omdat niet duidelijk was wat ik wel en niet kon doen. Mijn eerste reactie vanuit paniek was: de agenda gaat dicht. Maar na een week realiseerde ik me dat dit besluit vanuit angst was ontstaan. Ik heb mijn agenda weer opengezet en heb het wel of niet nakomen van afspraken bij mijn cliënten neergelegd. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik de lockdown overleefd heb.

Welkom Joyce Bogtman

Mijn voetenwerkmethode wordt steeds bekender. Dat maakte dat in het westen op zoek ging naar een nieuwe collega. Via via kwam ik in contact met Joyce Bogtman, ik heb het gevoel dat zij de juiste kandidaat is om mijn werkzaamheden in het westen te ondersteunen. Elke maandag loopt ze met mij mee in de praktijk aan de Darwinstraat 9c in Ede. We zijn inmiddels drie maanden verder en haar ontwikkeling gaat zo goed dat we vanaf januari naast elkaar afspraken gaan plannen. Ze kan het alleen leren door het zelf te doen. Alle intake-afspraken doen we samen zodat iedereen de juiste diagnose krijgt. Voorlopig is Joyce alleen op maandag in Ede werkzaam.

Ronald Vreeling

In Wageningen ontmoette ik een osteopaat die op bijzondere wijze osteopathie in de praktijk brengt. Hij analyseert jouw verhaal om zo een duidelijk klachtenbeeld te krijgen. Hij oordeelt of veroordeelt niet snel en dat geeft mij een goed gevoel. Ik hoor alleen maar goede verhalen van cliënten, die bij hem geweest zijn. Osteopathie zoals het ook bedoeld is. Als je denkt, daar wil ook wel een keer kennis mee maken, dat kan. Het gaat om Ronald Vreeling.

Preventie oefeningen

Als je wel eens te maken hebt gehad met voetklachten dan was je maanden zoet om het op te lossen. Gaat het goed dan bedenk je niet dat je het ook moet onderhouden. Preventie betekent: pak de twee tennisballen leg ze even tussen de voeten en loop er weer eens mee. Dit is meestal voldoende.

Nieuwe ontdekking geeft nog beter resultaat.

Altijd blijf ik op zoek naar betere resultaten. Ik ontdekte dat er in de Franse podokinesiologie een speciale gewrichtsfrictie toegepast wordt. Daarbij worden een stalenstaaf en een hamer gebruikt. Ik dacht: ja zo kan het, maar het moet ook met meer aandacht kunnen. Inmiddels heb ik mijn manier ontwikkeld en er al vele cliënten mee kunnen behandelen. De lengteboog van de voet wordt vele male mobieler waardoor er een veel betere drukverdeling tussen de hak en de voervoet ontstaat. Meer vering vanuit de voet. Mijn cliënten ervaren direct een verandering. Herken jij dit? Maak dan een afspraak.

Blessurepreventie

Een sportblessure of andere blessure is vaak een gevolg van overbelasting. Je hebt een bepaalde beweging te vaak of met een te hoge intensiteit gemaakt, waardoor je je lichaam meer hebt belast dan het aan kan. Deze terugkerende blessure kan door een slecht fundament ontstaan. Tijdens een voetenwerktraject richten wij ons eerst op het fundament, om daarna de belastbaarheid van je lichaam te vergroten om een nieuwe blessure te voorkomen. Binnenkort wordt hier een video over gepubliceerd.

Dank voor de fijne samenwerkingen in 2020 !

Nieuwjaars wens

2020 is bijna vervlogen
2021 staat al reeds voor de deur
Een nieuw jaar met nieuwe dromen
Alles krijgt een nieuwe kleur
Veel geluk en vrede
Veel liefde voor elkaar
Aandacht voor de naaste
Het wordt een prachtig jaar!

Tot in 2021

Groet van Joyce en Robin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.