Fitness op blote voeten?

In Australië begint het trainen op blote voeten populair te worden, zeker bij de jongeren onder de 35 jaar. Je ziet daar meer fitness-fanaten hun fitness schoenen thuis laten en de trainingen op blote voeten doen.
Een bijkomend voordeel is, dat ze daar een duidelijke afname van chronische blessureleed zien.

Voordelen van fitness op blote voeten!

Niet meer ingesnoerd zitten in schoeisel. Daarmee gaan er weer vele kleine spiertjes aan het werk, die in een schoen niet meer gewend zijn iets te doen. 

Het trainen van de voetspieren?

Dit staat in Nederland nog niet op het lijstje van de te trainen spieren. Wat ons betreft komt dat bovenaan te staan, omdat wij er van overtuigd zijn dat een topvorm-voet van belang is voor een topvorm-lichaam ! 

Beperkingen in de voet geeft verstoring verderop in de bewegingen in het lichaam. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in knie- en heupklachten.

Het verbetert de stabiliteit van je enkels en voeten.

Ons advies is dan ook!

Zorg ook voor soepele en stabiele voeten en enkels, wanneer je je lijf traint.
Hulp nodig?

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten