Lekkende vetkussens en dan?

Als eerste moet je weten dat afwikkelen van de voet geen natuurlijk gangbeeld is maar een aangeleerd gangbeeld. Mede hierdoor ontstaan al deze voorvoet klachten. (Zie plooi bij afwikkelen van schoen).

Fat pad syndroom.

Klachten bij een fat pad syndroom onder de voorvoet wordt ook wel een ‘doorgezakte voorvoet’ genoemd. De kopjes van de middenvoetsbeentjes zakken dan door het vetkamer heen en gaan lek. Hierdoor komen ze dicht(er) bij de grond te liggen, vlak onder het huidoppervlak. Je ervaart dit alsof je op je botjes loopt. Maar ook kan er zenuwschade ontstaan, het lijkt dan of je op watjes loopt.

stijve voeten

Verschuiving Fat Pad.

Het weefsel onder bal van de voet wordt opgerekt bij iedere stap die we zetten. Als we over onze voeten afwikkelen dan beweegt het fat pad mee naar voren. Door de druk onder de bal van de voet veert de fat pad niet zo gemakkelijk meer terug. In de loop der jaren kan hierdoor een verschuiving van de fat pad ontstaan. Dit gebeurd vooral bij ons huidige schoeisel omdat de neuzen veelal omhoog buigen. Als het vetkussen naar voren is verplaatst, kunnen de tenen wat omhoog gaan staan. Als de tenen omhoog gaan staan dragen ze geen gewicht meer en komt er nog meer druk onder de bal van de voet. Daarnaast worden de buigpezen door de huidige vorm van schoenen met de neuzen omhoog contant omhoog gehouden. Hierdoor verkorten de strek spieren en raken de buigpezen van de tenen zwaarder belast en opgerekt. De buigpezen kunnen hierdoor geïrriteerd raken en blijven.   

Fat pad syndroom herstellen met RC.voetenwerk.

Fat pad syndroom. Het is een vervelende klacht die regelmatig samengaat met hielspoor; de klachten hebben met elkaar te maken. RC.voetenwerk is dé oplossing om dit proces tegen te gaan. 

Dankzij onze bewegingen (oefeningen) activeer je de pezen en spieren onder je voeten op de juiste manier. Ze gaan weer doen wat ze moeten doen. De vetkussens zijn verbonden met de pezen en spieren, waardoor deze weer terug kunnen schuiven. Zo kan het fat pad syndroom verminderen of zelfs herstellen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten