Fat pad syndroom voorvoet & hak

De gevolgen zijn duidelijk maar de oorzaak wordt niet beschreven.

Het fat pad syndroom heef talles  te maken met een verkeerde drukverdeling over de voet. Wanneer de drukverdeling niet goed gaat dan zullen de voorvoeten doorzakken en worden de vetkussens aangetast. Je loopt uiteindelijk op je botjes.

Dat zelfde proces gebeurd erbij een fat pad syndroom van de hak.

Duurzaam oplossen met een voeten.werk traject.

Dankzij onze bewegingen (oefeningen) activeer je de pezen en spieren onder je voeten op de juiste manier. Ze gaan weer doen wat ze moeten doen. De vetkussens zijn verbonden met de pezen en spieren, waardoor deze weer terug kunnen schuiven. Zo kan het fat pad syndroom verminderen of zelfs herstellen.

Tijdens het herstellen kunnen we gebruikmaken van wandelwol. Dit zorgt voor een tijdelijk vetkussen zodat je wel kan lopen.

Specialistische behandeling

Uit eigenonderzoek is gebleken dat er ook vanuit heup bekkengebied druk wordt uitgeoefend op de voorvoet of te veel op de hak. Hierdoor ontstaat er ook een verschuiving van het Fad pad.

Tijdens het Voeten.werk traject zullen onze voetspecialisten een specialistische behandeling uitvoeren. Dit gebeurd op een behandeltafel waarbij de kleding aan gehouden kan worden.

We starten bij ieder vervolg afspraak met een voetafdruk zodat de veranderingen ook zichtbaar worden. Deze afdrukken zijn ook stimulans om het vol te houden. 

Tijdens het gehele traject is jou persoonlijke voetspecialist bereikbaar voor vragen.