In de praktijk hoor ik nogal eens van cliënten dat gebruik van teenspreiders geadviseerd wordt. Maar ik merk dat daarbij niet altijd een duidelijke uitleg over het gebruik en de werking ervan wordt gegeven. De uitleg hierna kan er toe bijdrage dat het effect van de teenspreiders wordt verbeterd.

Onze uitleg:

Door de tenen te spreiden, worden ze opnieuw uitgelijnd en rekt ook het bindweefsel op. Je zou het ook verbindweefsel kunnen noemen. Dit weefsel zorgt ervoor dat spieren, pezen en gewrichten met elkaar verbonden worden tot een samenhangend geheel in je lichaam. 

Dit samenhangende geheel in je lichaam heeft een natuurlijke spanning waardoor je kunt bewegen. Wanneer er iets in deze natuurlijk spanning verandert, dan heeft dat ook invloed op andere plekken in je lichaam maar dat realiseer je je niet altijd. 

Dus bij stijve voeten is de oorzaak niet alleen te vinden in de voet zelf maar kan de oorzaak ook hoger in het lichaam liggen en anders om.


Zie de afbeelding van de bindweefselketen.

In de afbeelding zie je het bindweefsel vanaf de voet tot aan de tong waarbij opvalt dat alles met elkaar verbonden is. Alleen de grote teen wordt los afgebeeld maar al gauw komt alles bij elkaar.

De teenspreiders die wij gebruiken zijn actieve en tapsgevormde teenspreiders. Voor ons is deze vorm nodig omdat dit ook de natuurlijk ruimte tussen de tenen is. Actieve teenspreiders wil zeggen in dat je er oefeningen mee moet gaan doen. De oefeningen zijn gericht op bewegings- en rekoefeningen. Het effect is dat niet alleen de voeten ontspannen maar dat je gehele lichaam ontspant.

De oefeningen vind je in de video uitleg

Teenspreiders

RC.voetenwerk?

Wij noemen het RC.voetenwerk. Je kunt het ook voetpilates noemen. RC.voetenwerk zorgt ervoor dat de natuurlijke vorm en stand van de voet hersteld wordt. De voetspieren en het bindweefsel van de voetzool worden direct aangesproken waardoor de oefeningen bijzonder geschikt zijn bij herstellen van voetklachten.

Met RC.voetenwerk wordt er een natuurlijk herstelproces ingang gezet. Hierdoor krijgt het lichaam de tijd om zich in eigen tempo aan te passen.

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegVerder winkelen