Aanhoudende kortademigheid

De ontstekingsreactie en bindweefselvorming tonen aan dat het coronavirus de functie van de ademspier ernstig verslechtert. Robin Captijn licht toe: “Ademhalen gaat niet vanzelf. De ademspier pompt lucht in en uit de longen. Als de ademspier aanspant, dan adem je in en als de spier ontspant, dan adem je uit.

Wij hebben ontdekt dat ademspier (middenrif) bij de meeste van ons niet of slecht functioneerde voordat corona de schade aan de ademspier veroorzaakte. De schade kan het lichaam zelf niet herstellen omdat hiervoor een goed bewegend middenrif nodig. Beweging is van wezenlijk belang om de circulatie in het middenrif opgang te brengen en te houden. De ademspier is een onderdeel van de deepfascia frontline. (Zie afbeelding) Bij RC.ademwerk hebben we ingezien dat je deze keten in beweging moet gaan zetten om ook het herstel van het middenrif te bevorderen. Daarna is herstel van Co2 niveaus in je bloed van enorm belang om ook het zuurstoftransport te optimaliseren want ook dat heeft invloed op herstel van het middenrif zelf. De vermoeidheid is dan ook een logisch gevolg. Wanneer we niet optimaal ademen kan dan gaan we anaerobe verbranden waardoor het lichaam continu aan het verzuren is. Zie het als vlammetje met te weinig zuurstof die gaat dan ook roeten.

Heb je vragen gebruik dan onderstaande formulier.

Lees ook  Kindervoeten
Hulp nodig?

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten