Steunzolen kunnen de oorzaak zijn van andere lichamelijke klachten.

Bij doorgezakte voeten is altijd het advies laat maar steunzolen aanmeten dan los je het op.

Maar is dat wel zo verstandig.

In deze steunzool wordt er een verhoging gemaakt die er dan voor moet zorgen dat de voetboog omhoog gehouden wordt.

Deze verhoging geeft continu druk of stress aan de onderkant van de voet, want als er heel de dag op de voeten wordt gestaan en gelopen dan drukt de zool constant tegen de onderkant van de voet aan.

De onderkant van de voet is een deel van je faciale backline (bindweefsel structuur), dat is de gehele achterkant van het lichaam. Door de stress onder de voeten gebeurt het vaak dat de spieren aan de achterkant van het lichaam minder goed gaan werken en vervolgens gaan verstijven.

Daardoor kunnen er allerlei vervelende klachten ontstaan. Zelfs hoog ademen kan daardoor veroorzaakt worden.

De meeste mensen kunnen van hun doorgezakte voeten afkomen zonder steunzolen, want het lichaam kan de voetboog zelf actief houden.

Bij veel mensen begint de doorgezakte voet al in de heupen. (Dit merk je meestal niet) Zwakke heupspieren zorgen ervoor dat knieën naar binnen gaan staan en daardoor lijkt het dat de voet is doorgezakt. Een andere reden kan zijn dat de spieren in het onderbeen die de voetboog actief houdt zwak zijn, dus het lichaam is dan niet in staat om de voetboog hoog te houden.

Ook kan de peesplaat aan de onderkant van de voet niet voldoende actief zijn door stijfheid van de peesplaat zelf.

Met RC.voetenwerk onderzoeken we waar de oorzaak van de doorgezakte voet ligt en waardoor er ook andere klachten in je lichaam zijn ontstaan. De therapie is dus niet alleen gericht op de doorgezakte voet zelf.

Allemaal oorzaken die opgelost kunnen worden met de juiste behandeling en training.

Backline fascia
Fasciale Backline

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten