Doorgezakte voeten is steunzolen?

Steunzolen kunnen de oorzaak zijn van andere lichamelijke klachten.

Steunzolen kan, maar is er is ook een andere oplossing?

Bij doorgezakte voeten is altijd het advies laat maar steunzolen aanmeten dan los je het op.

In deze steunzool wordt er een verhoging gemaakt die er dan voor moet zorgen dat de voetboog omhoog gehouden wordt.

Deze verhoging geeft continu druk of stress aan de onderkant van de voet, want als je heel de dag op de voeten staat of loopt dan drukt deze zool constant tegen de onderkant  (pezen) van de voet aan.

Korte uitleg

De onderkant van de voet is een deel van je faciale backline (bindweefsel structuur), dat is de gehele achterkant van het lichaam. Door de stress onder de voeten kan het het gebeuren dat de spieren aan de achterkant van het lichaam stijf worden en geeft dan pijn of stijheid in de nek schouders.

Er kunnen zelfs allerlei vervelende klachten ontstaan die je niet weerlegt met de steunzool. Zelfs hoog ademen kan daardoor veroorzaakt worden.

Backline fascia
Deep fasica backline

Oorzaak gevolg

Bij veel mensen begint de doorgezakte voet al in de heupen. (Dit merk je meestal niet) Zwakke heupspieren zorgen ervoor dat knieën naar binnen gaan staan en daardoor lijkt het dat de voet is doorgezakt. Een andere reden kan zijn dat de spieren in het onderbeen die de voetboog actief houdt zwak zijn, dus het lichaam is dan niet in staat om de voetboog hoog te houden.

Met Voeten.werk gaan we opzoek naar de oorzaak van de doorgezakte voet. De therapie is dus niet alleen gericht op de doorgezakte voet zelf.

Allemaal oorzaken die opgelost kunnen worden met een van onze Voeten.werk trajecten..

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten