Voorkom een likdoorn?

Uiteraard is het voorkomen van een likdoorn beter dan genezen. Om te voorkomen dat je een likdoorn krijgt, moet je vooral zorgen voor goede schoenen die niet knellen en je voet structureel ontlasten.

Maar is dat wel zo?

Wij zien dat erbij likdoorn klachten ook iets mis is met voetstand zelf. De voet is doorgezakt en er ontstaat in de meeste gevallen een knikvoet. 
Bij een knikvoet buigt de voorvoet lichtelijk naar buiten. Hierdoor gaan de schoenen knellen met likdoornvorming als gevolg.

Vooral onderstaande niet doen dit levert ontstekingen op.

Ook kun je likdoornringetjes (ook wel anti-drukringen genoemd) gebruiken. Die zijn bij de drogist verkrijgbaar.

Hoe weet je nou dat je een knik voet hebt. 

Ga met beide voeten op een A4tje staan en laat iemand anders je voeten met pen omtrekken.

Kijk of de afdrukken op de vorm lijken de afbeelding hiernaast laat zien.

Knikvoet

Voeten.werk is iets doen aan oorzaak.

RC.voetenwerk activeert de voet- en enkelspieren en zorgt dat er weer een natuurlijk gevormde voet ontstaat. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een plan opmaat, dat na iedere afspraak weer opnieuw ontstaat.

RC.voetenwerk is vooral een holistische benadering. Wij geloven niet in alleen de voetspieren trainen maar bekijken alles vanuit het geheel.

Door het dragen van schoenen zijn heel veel spierfunctie niet meer nodig. De schoenen zorgen voor steun en demping waardoor de voet altijd een vlakke en zachte ondergrond ervaart. Dit is dan ook de reden dat voeten inzakken en er allerlei voetklachten cq lichamelijk klachten ontstaan.  Wanneer je wilt herstellen dan zijn al deze functie weer nodig.