Nieuw in de Vallei Studio

Vanaf 28 maart werkt Liese van Dam in de Vallei Studio. Liese werkt als Ayurveda Practitioner en geeft 1-op-1 yogatherapiesessies.

Maar wat is Ayurveda nu en wat zou het voor jou kunnen betekenen?

Ayurveda is een duizenden jaren oude gezondheidsleer, ontstaan in India. In de moderne wereld is Ayurveda echter ook zeer goed toepasbaar bij de behandeling van diverse gezondheidsklachten. Dit, omdat de Ayurveda werkt met universele principes zoals de tegenstelling warm en koud, waarbij de kwaliteit warm wordt gebruikt om bijvoorbeeld slijm op te lossen en de kwaliteit koud bij het tegengaan van ontstekingen. De Ayurveda kijkt altijd naar de diepere oorzaak van klachten.
Zoals bij een voedselallergie; hierbij wordt niet alleen aangeraden het voedingsmiddel waar iemand allergisch of gevoelig voor is te mijden, maar wordt ook de spijsvertering zo verbeterd dat op den duur het specifieke voedingsmiddel wellicht weer kan worden gebruikt.  Een belangrijk deel van de Ayurveda richt zich op preventie van disbalans en ziekte. Maar ook als je al klachten hebt of ziek bent biedt de Ayurveda uitkomst, en werkt goed ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde.

Liese van Dam
Liese van Dam

Behandeling

In een consult wordt advies gegeven met betrekking tot het voedingspatroon, leefstijl en eventueel gebruik van medicinale kruiden. Waar nodig en gewenst worden yogatherapie sessies gegeven.

Een Ayurvedisch consult is aan te raden wanneer je:

  • Wilt onderzoeken wat gebalanceerde voeding, leefstijl en kruiden voor jou persoonlijk kunnen betekenen. Deze worden afgestemd op je constitutie en mogelijke disbalans.
  • Wilt werken aan bestaande klachten. Ik richt me voornamelijk op het behandelen van klachten van het vrouwelijke lichaam; denk daarbij aan menstruatieklachten, vleesbomen, endometriosis, PCOS en overgangsklachten. Verder behandel ik ook spijsverteringsklachten zoals brandend maagzuur, pijn bij de vertering, winderigheid en obstipatie, candida en schimmelinfecties.
  • Voor en tijdens de zwangerschap je voeding en leefstijl af wilt stemmen op de meest optimale voeding voor jou en jouw baby. Ook om klachten zoals brandend maagzuur, obstipatie, ochtendmisselijkheid, restless legs en beenkrampen te voorkomen of te laten afnemen. Na de zwangerschap kan ik je helpen je vertering en hormonen te balanceren en door middel van yogatherapiesessies spieren te versterken.
  • Bij (ernstige) ziekte ook zélf graag iets wilt doen ter ondersteuning van een reguliere behandeling
Lees ook  Kindervoeten
Hulp nodig?

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten