Neuropathie vanuit een ander daglicht bekeken.

Het lymfestelsel is het drainagesysteem van ons lichaam. Het neemt vocht en afvalstoffen op uit de omliggende cellen en het bloed, en zorgt dat deze worden afgevoerd. Dit proces stagneert grotendeels in de onderste extremiteiten. Wil je dit systeem weer activeren dan zal je actief aan je herstel moeten gaan werken. 

Meer uitleg.

De actieve regeneratie heeft tot doel om de beschadigde lichaamsweefsels snel te vervangen en stofwisselingsafvalproducten af te breken. Dit werkt door beweging zonder trainingsprikkel. Door eenvoudige oefeningen, zachte stretching en zelfmassages wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden de spieren ideaal verzorgd – de beste voorwaarden om het prestatievermogen en de belastbaarheid weer te herstellen.

Een deel van de actieve regeneratie doen we d.m.v. RC.voetenwerk. Door wat losse, lichte beweging en dynamisch rekken schakelt je lichaam na de oefeningen bewegingen langzaam terug. Dat voorkomt blessures, bloedsomloopproblemen, krampen en spierverhardingen. 

 

Blackroll.

Actief regenereren kan ook met zelfmassage. Met een combinatie van druk en beweging bevorder je de doorbloeding en maak je bij de Foam Rolling met de BLACKROLL® verklevingen en verhardingen in spieren, pezen en fascia los, de structuren van het bindweefsel. Deze techniek kan samengaan met de zgn. “welpijn”, een pijn die aangeeft dat spanningen loskomen. Je weet immers: prikkels en regeneratie horen altijd samen. Probeer deze vorm van de actieve regeneratie meteen uit en breng jezelf met de rolkuur met de fasciarol weer in balans. Want het leven is een kringloop.

Zechsal.

Natriumbicarbonaat is samen met magnesium een een ijzersterke combinatie om je lichaam te ontdoen van zure afvalstoffen. Ideaal voor in een voetenbad of bad. Bij gezamenlijk gebruik versterken Zechsal zuiveringszout en Zechsal magnesium elkaar.

 

Bij vragen gebruik dit formulier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten