Drainagesysteem

Het lymfestelsel is het drainagesysteem van ons lichaam. Het neemt vochtafvalstoffen op uit de omliggende cellen, het bloed, zorgt dat deze worden afgevoerd. Lymfecirculatie wordt vooral opgewekt door spierwerking. Waarom is nou juist in de onderste extremiteiten de neuropathie het meest voorkomende.

Je zal het niet snel geloven maar den grootse veroorzaken van een slechte doorbloeding zijn toch echt onze schoenen. De meeste schoenen geven steun, dempen en we trekken onze veters lekker strak want dat voelt fijn. Dit alles zorg ervoor dat de beweging zenuwen steeds minder prikkels ervaren en er dus ook steeds minder Peristaltiek (knijpbeweging) in de onderste extremiteiten ontstaan.

Door deze stilstand gaan de weefsel verzuren en worden uiteindelijk de zenuw uiteinde aangetast dat noemen we dan neuropathie. Dit chemo, stress en voeding zijn de grootste veroorzakers van neuropathie. Doe je hier niets an dan wordt alleen maar erger dat klopt.

Neuropathie vanuit een ander daglicht bekeken.

Dit proces stagneert grotendeels in de onderste extremiteiten. Wil je dit systeem weer activeren dan zal je actief aan je herstel moeten gaan werken. En natuurlijk is aandacht voor voeding ook belangrijk.

Meer uitleg.

Het is essentieel om te begrijpen dat beschadigde zenuwuiteinden alleen kunnen herstellen wanneer er een goede circulatie in de onderste extremiteiten aanwezig is. Daarom ligt in het begin de focus op het verbeteren van de bloedcirculatie.

Actieve regeneratie heeft als doel beschadigde lichaamsweefsels snel te laten herstellen en afvalstoffen af te breken. Dit wordt bereikt door voetoefeningen zonder overmatige trainingsprikkel.

Eenvoudige voetoefeningen, zachte stretching en zelfmassage van de kuiten en bovenbenen stimuleren de bloedcirculatie en zorgen voor optimale verzorging van de spieren, pezen en weefsels. Dit zijn cruciale voorwaarden voor het herstel van de bloedcirculatie.

Een deel van de actieve regeneratie vindt plaats via een op maat gemaakt traject en het dragen van onze X10D schoenen. Door lichte, losse bewegingen en dynamische rektechnieken schakelt je lichaam na de oefeningen langzaam over naar herstelmodus.

Weefselherstel is het resultaat van deze aanpak. Vervolgens kan het herstel van zenuwvezels plaatsvinden.

Aanvullend op traject

Foamroller miniflow.

Met een combinatie van druk en beweging bevorder je de doorbloeding en maak je met de Blackroll mini flow de verklevingen en verhardingen in spieren, pezen en fascia los, de structuren van het bindweefsel.

Deze techniek kan samengaan met de zgn. “welpijn”, een pijn die aangeeft dat spanningen loskomen.

Je weet immers:

Prikkels en regeneratie horen altijd samen te gaan.

Probeer deze vorm van de actieve regeneratie meteen uit en breng jezelf met de rolkuur weer in balans. Weet het leven is een kringloop. Dat betekend dat er altijd wordt vernieuwd waarom zenuwen dan niet.

Zechsal

Natriumbicarbonaat is samen met magnesium een een ijzersterke combinatie om je lichaam te ontdoen van zure afvalstoffen. Ideaal voor in een voetenbad of bad. Bij gezamenlijk gebruik versterken Zechsal zuiveringszout en Zechsal magnesium elkaar.

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegVerder winkelen