Neuropathie vanuit een ander daglicht bekeken.

Het lymfestelsel is het drainagesysteem van ons lichaam. Het neemt vochtafvalstoffen op uit de omliggende cellen, het bloed, zorgt dat deze worden afgevoerd. Dit proces stagneert grotendeels in de onderste extremiteiten. Wil je dit systeem weer activeren dan zal je actief aan je herstel moeten gaan werken.

En natuurlijk is aandacht voor voeding ook belangrijk.

opgezette voeten
Een voorbeeld van benen met slechte circulatie

Meer uitleg.

De actieve regeneratie heeft tot doel de beschadigde lichaamsweefsels snel te laten vervangen en stofwisselingsafvalproducten af te breken. Dit werkt door bewegingen oefeningen zonder trainingsprikkel.

Door eenvoudige oefeningen, zachte stretching en zelfmassages wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden de spieren ideaal verzorgd. Dit zijn de beste voorwaarden om het prestatievermogen en de belastbaarheid weer te herstellen.

Een deel van de actieve regeneratie doen we d.m.v. RC.voetenwerk. Door wat losse, lichte beweging en dynamisch rekken schakelt je lichaam na de oefeningen bewegingen langzaam terug. Dat voorkomt blessures, bloedsomloop problemen, krampen en spierverhardingen.

Weefsel herstel is het gevolg van bovenstaande. Daarna kan er zenuwvezel herstel ontstaan.

Blackroll mini flow inzetten.

Met een combinatie van druk en beweging bevorder je de doorbloeding en maak je met de Blackroll mini flow de verklevingen en verhardingen in spieren, pezen en fascia los, de structuren van het bindweefsel.

Deze techniek kan samengaan met de zgn. “welpijn”, een pijn die aangeeft dat spanningen loskomen.

Je weet immers:

Prikkels en regeneratie horen altijd samen te gaan.

Probeer deze vorm van de actieve regeneratie meteen uit en breng jezelf met de rolkuur weer in balans. Weet het leven is een kringloop. Dat betekend dat er altijd wordt vernieuwd waarom zenuwen dan niet.

 

Zechsal.

Natriumbicarbonaat is samen met magnesium een een ijzersterke combinatie om je lichaam te ontdoen van zure afvalstoffen. Ideaal voor in een voetenbad of bad. Bij gezamenlijk gebruik versterken Zechsal zuiveringszout en Zechsal magnesium elkaar.

Bij vragen gebruik dit formulier.