struikelen

Valpreventie

Balans en stabiliteit kan je niet trainen die moet je activeren?

De op één na grootste fout die je balans en stabiliteit ernstig aantast zonder het te beseffen… Zijn de schoenen aan je voeten… Een schoen die wordt geregen met veters en vooral lekker strak.

Je voeten hebben duizenden kleine zenuwen om de grond waar je op loopt te voelen. Door echter ons hele leven schoenen te dragen, hebben deze zenuwen het contact met de grond verloren. Ze zijn afgestompt en reageren traag of niet meer. Dus als je per ongeluk struikelt, is het moeilijker voor hen om de spieren in je voeten en onderbeen aan te spreken om je zo direct op te kunnen vangen.

Er is 1 belangrijkste zenuw in je voet die als tractiecontrole voor je lichaam dient. Bij elke subtiele verandering in de grond zenden ze een signaal uit waardoor er direct een aanpassingen gemaakt wordt dit om te voorkomen dat je uitglijdt en valt zonder erbij na te denken.

Nu zou je op blote voeten kunnen rondlopen om deze progressie terug te draaien, maar dat is niet praktisch en kan gevaarlijk zijn. Wanneer deze belangrijke zenuw inactief is hebben balans trainingen op een balans-bal e.d. weinig tot geen zin.

Dus val preventie begint bij het activeren van deze belangrijke zenuw.

O ja het maakt niet uit hoe oud je bent zolang je maar ademt.

Wil je weten hoe je deze belangrijke zenuw kunt activeren neem dan contact met ons op.

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegVerder winkelen