Proprioceptie - lichaamsbewustzijn en autisme, ADHD

Het vermogen van het lichaam om zichzelf te voelen is vooral bij kinderen met gedragsproblemen zoals ADHD, Autisme of sensorische informatieverwerkingsproblemen een probleem.
 
Deze doelgroep heeft meer dan gemiddeld moeite met het voelen waar hun lichaam zich tov de ruimte (dan wel de ander) bevindt en grenzen te begrijpen bij het spelen en omgaan met andere kinderen.m de propriocepsis goed te laten werken is contact met de voeten enorm belangrijk. Dit om alle prikkels te laten wegvloeien en zijn belangrijk in het waarnemen van de omgeving.
 
De omgeving waarnemen is belangrijk onderdeel van het natuurlijke prikkel filter.
 
Met RC.voetenwerk kan je ervoor zorgen dat je weer in contact komt met je voeten. Hierdoor kan de propriocepsis weer zijn werk gaan doen. Wij adviseren ook bij de keuze van ander passend schoeisel, want dat is de grote boosdoener in de verstoring van de propriocepsis.
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten