Ontstaan ADIM voetenwerk

ADIM voetenwerk is in de basis ontwikkeld door filosoof, danser, choreograaf Rudolf von Laban (1872-1958). Zijn opleiding als architect gaf hem de basis voor zijn bewegingsleer.
Als theoreticus onderzocht hij de relatie tussen menselijke bewegingen en de hem omringende ruimte en ontwikkelde daarbij een systeem om elke soort bewegingen te noteren en te analyseren: lavanotatie. Hij zag dat de voeten het fundament waren, net als de fundering in de architectuur.

Fundering

Als het voetenwerk (de fundering) niet goed is, kunnen er in het hele lichaam (het bouwwerk) klachten ontstaan. Staat men niet goed op de voeten, dan zal er ergens in het lichaam een compensatie plaats vinden om het lichaam staande te houden. Zo kunnen er oorzaken van vele klachten aan het bewegingsapparaat in de voeten liggen.

 

Mida Schutte

Mida Schutte heeft de dansopleiding bij Rudolf von Laban gedaan en heeft zijn theorie meegenomen in haar therapievorm: ADIM (All Done IMovement).
Lees je ADIM van rechts naar links dan staat daar Mida.

Ik, Robin Captijn, heb de ADIM-bewegingsvorm van Mida Schutte, door met haar samen te werken, door ontwikkeld tot ADIM voetenwerk.

ADIM voetenwerk stimuleert

ADIM voetenwerk stimuleert dat voet- en enkelspieren weer geactiveerd worden en er weer een natuurlijk gevormde voet ontstaat. Ik maak hiervoor gebruik van tennisballen, een golfbal en een theedoek.

Voeten veranderen na een week bewegen met de ballen en theedoek al.
Ze worden smaller; uitstulpingen, teen-knobbels, platvoeten, doorgezakte voeten en hielspoor verdwijnen of verminderen.
Niet alleen voeten ondergaan een transformatie. Door de verandering van voeten en stand wordt het gehele lichaam uiteindelijk helemaal opnieuw uitgelijnd.
Dit werkt overal in het lichaam door. Het heeft zelfs effect op bekken instabiliteit, pijn in rug en nek, ademhalingsproblemen zoals astma, migraine, pijn in handen, beknelde zenuwen en emotioneel niveau.

Resultaat

Grappige bijkomstigheid is dat zelfs de schoenmaat kan veranderen. Voeten worden één tot twee maten kleiner, omdat ze niet langer uitgezakt zijn.
Ik adviseer vaak om een ander schoen keuze te maken, om de voeten meer bewegingsruimte te geven.
Goede resultaten zijn er met diverse barefootschoenen of de therapeutische Kybun schoen. Laat je bij de aanschaf van deze schoenen goed adviseren.

ADIM voetenwerk is meer dan alleen sterke voeten maken!