Fysiotherapie of Voetspecialist?

Als Voetspecialist kijken wij niet alleen naar de plek in het lichaam waar de klacht ervaren wordt. Hoewel er in de fysiotherapie ook steeds meer gekeken wordt naar de mens als één geheel. Het koppelen en invloed van de vele factoren van het leven linken ze ook steeds meer aan fysieke klachten. De Voetspecialist heeft een unieke manier ontwikkeld om fysieke klachten te herstellen.

De Voetspecialist biedt een holistisch fysiotherapie alternatief,

Wanneer fysiotherapie niet het gewenste effect blijkt te hebben. De Voetspecialist kijkt verder dan de oppervlakkige fysieke klacht door met de diepe bindweefsellagen aan de slag te gaan.

Wij geven speciale bewegingen mee, die kloppen doordat ze op deze bindweefsellagen werken en niet alleen op het spierweefsel en/of de gewrichten. Hierdoor wordt op vele vlakken, zowel fysiek als mentaal en emotioneel, een verandering teweeggebracht. 

Zo wordt de stand van voeten, enkels, knieën en heupen hersteld. Doordat de hele keten zich aanpast, verdwijnt ook het afwijkende looppatroon, de klacht aan voeten én elders in het lichaam. Ons uitgangspunt is terug naar de natuurlijke houding en naar een natuurlijke manier van lopen/bewegen.

Bij ons heb jij het heft in handen zodat je nergens meer afhankelijk van bent voor jouw herstel.

Kom langs voor een second opinion, of maak direct een afspraak bij een van de specialisten. 

Er is meer mogelijk dan dat je tot dusver gehoord hebt.

Fysiek én mentaal

Volgens ons en de holistische leer is alles met elkaar verbonden. Alles hangt met elkaar samen, dus ook het fysieke lichaam en jouw mentale staat. Dat is mooi en tegelijkertijd maakt dat het ingewikkeld. Zo kan het zijn dat een emotioneel probleem een relatie heeft met het fysieke probleem of omgekeerd.

Wordt er een fysiek probleem in de voet ervaren, dan is de oorzaak mogelijk ergens anders in het lichaam ontstaan. Misschien kun je dit fysieke probleem linken aan jouw dagelijks leven zoals je werk, opleiding of gezin.

Val je vaak en ervaar je in jouw dagelijkse leven strubbelingen? Dat alles wat je doet met vallen en opstaan gaat? Ben je in je jonge jaren vaak verhuisd of ben je opgegroeid in een instabiel gezin, dan kan het zijn dat je nu weinig steun in je voeten ervaart. Geen vaste basis, wiebelig en instabiel.

Als Voetspecialist kunnen we aan jouw voeten werken en die basis steviger maken, zodat je krachtiger in het leven staat.

Kosten en kwaliteit

De Voetspecialist heeft ervoor gekozen om niet vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed te worden, omdat wij gaan voor tijd, aandacht en kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat jij als patiënt echt gezien wordt als individu met een eigen proces. Pas dan krijg je een behandeling op maat.