Sportblessures en de voet

Mijn specialisatie bestaat uit het juist laten functioneren van het bewegingsapparaat, om zo sportblessures te voorkomen. De basis is het maken van een juiste klachtenanalyse. Ik neem de tijd om dit goed en doelmatig in kaart te brengen. Deze manier van benaderen pas ik altijd toe. Zo ook bij sporters (recreatief en wedstrijd) hardlopers, wandelaars, wielrenners, etc. De therapie is zo opgebouwd dat u grotendeels zelf verantwoordelijk bent voor het herstel. Hiervoor zijn, in de meest gevallen, niet meer dan 5 afspraken nodig.

Ons gezamenlijke doel IS:

Blessure- en pijnvrij bewegen. We bereiken dit met voetentraining en driedimensionaal bewegen. Driedimensionaal bewegen betekent dat we bij alle bewegingen gebruikmaken van de gewrichten. Wanneer u dit goed leert toepassen, gaat er veel minder energie verloren. Dit zorgt dan ook voor meer balans.

blessure

Ook maakt u kennis met het neusademen. Dit zorgt ervoor dat u verzuring kunt uitstellen. Dit alles maakt u minder gevoelig voor blessures.

Niet alleen voor lopers geeft mijn benadering blessurereductie, maar zeker ook voor fietsers. Uw benen worden sterker en er ontstaat een stabielere fietshouding.

Blessurevrij sporten
Driedimensionaal

Het doel is om bij fietsers met voet-, been-, knie-, heup- of onderrugklachten vrije bewegingsketens (fascia release) te realiseren. Als u pijn in de knie heeft, hoeft de knie niet het probleem te zijn. De oorzaak kan namelijk ook in de voet, het bekken of in de wervelkolom zitten.

Maak afspraak