Sportblessures en de voet.

Mijn specialisatie bestaat uit het juist laten functioneren van het bewegingsapparaat, om zo sportblessures te voorkomen. De basis is het maken van een juiste klachtenanalyse. Ik neem de tijd om dit goed en doelmatig in kaart te brengen. Deze manier van benaderen pas ik altijd toe. Zo ook bij sporters (recreatief en wedstrijd) hardlopers, wandelaars, wielersport ect. De therapie is zo opgebouwd dat u grotendeels zelf verantwoordelijk bent voor het herstel. Hiervoor zijn, in de meest gevallen, niet meer dan 5 afspraken nodig.

Ons gezamenlijke doel zal zijn:

Blessure-en pijnvrij bewegen. We gaan dit bereiken door middel van voeten- training en driedimensionaal bewegen. Driedimensionaal bewegen wil zeggen dat we bij alle bewegingen gebruik gaan maken van de gewrichten. Wanneer je dit goed leert toepassen zal er veel minder energie verloren gaan en dit zorgt dan ook voor meer balans.

blessure

Ook zult u kennis maken met het neusademen. Dit zorgt ervoor dat u verzuring kunt uitstellen. Dit alles maakt dat u minder gevoelig voor blessures wordt.

Niet alleen voor lopers kan mijn benadering blessure reductie geven maar zeker ook voor fietsers. Uw benen worden sterker en er zal een stabielere fietshouding ontstaan.

Blessurevrij sporten
Driedimensionaal

Het doel is om bij fietsers met voet-, been-, knie-, heup- of onderrugklachten vrije bewegingsketens (fascia release) te realiseren. Als u pijn in de knie heeft, hoeft de knie niet het probleem te zijn. De oorzaak kan namelijk ook in de voet, het bekken of in de wervelkolom zitten.

Maak afspraak