Ademen en buteyko

Ademen lijkt misschien iets dat vanzelf gebeurd, maar dat is niet altijd zo. Verkeerd ademen kan door allerlei oorzaken ontstaan en zichzelf in stand houden. Meestal betekent het dat er teveel uitgeademd, te snel geademd wordt, dit zijn alle een vorm van hyperventileren. Als je daar geen erg in hebt, ontstaat er gemakkelijk verborgen chronische hyperventilatie. En dat heeft nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Goede resultaten

Wereldwijd zijn al vele tienduizenden mensen geholpen met de Buteyko-methode. Er zijn goede resultaten geboekt bij onder andere kortademigheid, stressklachten, astma, chronische vermoeidheid, angst en paniekaanvallen.

Buteyko ademtrainer

Buteyko-ademtherapeut

Bij veel mensen is de ademhaling chronisch ontregeld. Dit heb jezelf in de meeste gevallen niet door. Wanneer de dagelijks stress toeneemt zullen er ook daadwerkelijk klachten gaan ontstaan. (Artsen herkennen dit niet)

Ook bij mij zelf was dat het geval.
Ik kwam via mijn eigen zoektocht terecht bij een Buteyko therapeut en heb bij hem de training gedaan. Uiteindelijk heb ik mijzelf genezen van de slaapapneu en chronische hyperventilatie.
De eigen ervaring en de opleiding tot Buteyko therapeut heeft ervoor gezorgd dat ik nu de ademcursus individuele aanbied.

 

De cursus
Herstellen door ademtraining

Tijdens de Buteyko-cursus leer je ademoefeningen waarmee je het normale ademen herstelt. Je begint met een oefening om het ademen bewust te ervaren, pas dan kunnen de passieve herstel oefeningen effectief zijn werk gaan doen.

Actief oefenen

Daarna, als je gezondheid dat toelaat, komen er wat actievere oefeningen. Je krijgt ook advies over voeding, slapen, praten, bewegen en sport.

Huiswerk

Thuis oefen je liefst minimaal vier keer een kwartier per dag. De meeste mensen hebben enkele maanden nodig om goed vooruitgang te boeken. Wanneer je werk dit niet toelaat heb ik alternatieve die wel toepasbaar zijn.

Voor aanmelden bel 06-29115498 of mail info@voet-specialsit.nl