Ademen en buteyko

Ademen lijkt misschien iets dat vanzelf gebeurd, maar dat is niet altijd zo. Verkeerd ademen kan door allerlei oorzaken ontstaan en zichzelf in stand houden. Meestal betekent het dat er teveel uitgeademd, te snel geademd wordt, dit zijn alle een vorm van hyperventileren. Als je daar geen erg in hebt, ontstaat er gemakkelijk verborgen chronische hyperventilatie. En dat heeft nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Wereldwijd zijn al vele tienduizenden mensen geholpen met de Buteyko-methode. Er zijn goede resultaten geboekt bij onder andere kortademigheid, stressklachten, astma, bronchitis, bijholteontsteking, allergie, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, snurken, slaapapneu, angst en paniekaanvallen.

De cursus

Tijdens de Buteyko-cursus leer je ademoefeningen waarmee je het normale ademen herstelt. Je begint met een oefening om het ademen bewust te ervaren, pas dan kunnen de passieve herstel oefeningen effectief zijn werk gaan doen. Daarna, als je gezondheid dat toelaat, komen er wat actievere oefeningen. Je krijgt ook advies over voeding, slapen, praten, bewegen en sport. Thuis oefen je liefst minimaal vier keer een kwartier per dag. De meeste mensen hebben enkele maanden nodig om goed vooruitgang te boeken.

Buteyko ademtrainer

Buteyko-ademtherapeut

Voor de gezondheid is ook een juiste ademhaling belangrijk. Bij veel mensen is deze echter ontregeld. Ik had zelf slaapapneu en sliep met cpap. Vanuit mijn kennis dacht ik dit kan niet de bedoeling zijn. Slapen met een compressor naast je bed dat klopt niet. Ik ben zelf opzoek gegaan naar de oorzaak en ontdekte dat slaapapneu ontstaat vanuit een vorm van chronisch hyperventileren. Ik zocht op hyperventilatie en las over buteyko methode. Ik heb zelf de training gedaan en na een jaar was ik van de cpap af. Ook het snurken nam uiteindelijk af. Later heb ik zelf de cursus tot buteyko therapeut gevolgd. Na veel ervaring op te hebben gedaan heb ik samen met Logopediste Ellen Schouten de ademspecialist ontwikkeld.

Nu geef ik de cursus naast mijn werk Voetspecialist. De cursus geef ik alleen op individuele basis.

De cursus kost €400 p.p voor  een tweede gezinslid kost het € 500

Voor aanmelden bel 06-29115498 of mail info@voet-specialsit.nl