Holistische podotherapie

De Voetspecialist Ede biedt een holistisch alternatief.

De voetspecialist Ede bied Voetenwerk en bekkenwerk. Voetenwerk is een holistische vorm van podotherapie. Wij zien de voet als de basis van een goed fundament. Als holistisch voetspecialist kunnen wij helpen met voet- en gerelateerde klachten in enkels knieën, heupen en rug.

Ons uitgangspunt is terug naar de natuurlijke houding en naar een natuurlijke manier van lopen. Wanneer de voet weer goed functioneert is gebruik van steunzolen en/of orthopedische schoenen overbodig.

Holistisch onderzoeken en behandelen

Bij holistisch podologisch onderzoek is het herkennen van de oorzaak vaak een hele uitdaging. Het is verbazingwekkend om te zien wat wij als mens, in al onze onschuld, kunnen bedenken om over onze aanpassings-grenzen heen te gaan. 

Vanuit een holistische benadering kijken we naar het geheel en niet naar de som van de verschillende onderdelen waaruit iets is opgebouwd. Bij een holistisch onderzoek kijken we dan ook naar het gehele individu. Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent.

Volgens ons en de holistische leer is alles met elkaar verbonden. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken.

Wij behandelen de afwijkende stand van de voeten niet, nee wij geven bewegingen mee die op vele vlakken een veranderingen teweeg gaan brengen. Hiermee gaan we er uiteindelijk voor zorgen dat de stand van voeten, enkels, knieën en heupen herstellen.

Doordat de hele keten zich aanpast zal ook het afwijkende looppatroon verdwijnen en de klachten aan voeten en elders in het lichaam verdwijnen. 

Fysiek mentaal

Alles is met elkaar verbonden dat is mooi en tegelijkertijd maakt het ook wel heel ingewikkeld als alles met elkaar verbonden is. Hoe moet je dat zien als het gaat om een klacht of een probleem dat jij hebt. Het kan zo zijn dat een emotioneel probleem een relatie heeft met het fysieke problemen of omgekeerd.

Er wordt een fysiek probleem in de voet ervaren, maar de oorzaak is mogelijk ergens anders in het lichaam ontstaan.

En hoe zit dat eigenlijk met psychosomatische of chronische klachten, waarvan de oorzaak niet duidelijk is?

Door trauma, over- of onder belasting, stress en (chronische) ziektes kunnen er problemen ontstaan aan het gehele bewegingsapparaat.

Als alles met elkaar verbonden is, komt het voor dat de klacht niet op zichzelf staat en dat de oorzaak ergens anders zit dan je in eerste instantie zelf dacht. Het kan dan nuttig zijn om vanuit verschillende disciplines naar de klacht te kijken om de mogelijke oorzaken en oplossingen te vinden om het herstel te bevorderen.

Het verschil tussen een podoloog en een podotherapeut?

De podoloog, voetspecialist en podotherapeut hebben veel met elkaar gemeen.

Daarom bestaat er veel verwarring onder patiënten. Wat is het verschil tussen een podoloog, voetspecialist en een podotherapeut?

Het het grootste verschil zit in het volgende: iedereen die iets met voeten of schoen doet mag zich podoloog noemen. Een Podotherapeut is een beschermde titel.

Wij maken gebruik van het woord voetspecialist omdat wat ons betreft betreft beter past bij wat wij te bieden hebben

Aanvullende verzekering podotherapie wel of geen vergoeding

Alternatieve of complementaire geneeswijzen kunnen een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Alternatieve en complementaire geneeswijzen worden alleen niet vergoed door de basisverzekering.

De Voetspecialist heeft ervoor gekozen om niet vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed te worden.
Waarom geen vergoeding is dan de vraag.

De Voetspecialist kan alleen aan zijn holistische visie vast blijven houden wanneer hij genoeg tijd krijgt of heeft en er geen invloed op de behandelwijze door een ziektekostenverzekering of beroepsvereniging wordt uitgeoefend.

De voetspecialist gaat voor tijd, aandacht en kwaliteit wat uiteindelijk ervoor gaat zorgen dat jij als patiënt echt gezien wordt als individu met zijn eigen proces. Pas dan krijg je een behandeling op maat.De behandelingen worden dus niet vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Onze tarieven zijn duidelijk en daardoor geen verassingen achteraf.

Heb jij nog vragen voor De Voetspecialist Ede gebruik dan onderstaande formulier.

De Voetspecialist
Average rating:  
 0 reviews