Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Blote voeten wandeling, Landgoed Staverden

mei 19 @ 14:00 - 16:00

Blote voeten wandeling

Meer bewegen, zeker, maar dan wel in de natuur. En waarom dan niet ook meteen op je blote voeten? Doe mee en ervaar hoe bevrijdend je voeten dit vinden en hoe blij je er zelf van wordt!

De voeten

De voeten zijn van nature flexibel en sterk. Stevige, hoge en smalle schoenen maakt dat de voeten lui en zwak worden. Wandelen op blote voeten stimuleert het hart en de bloedsomloop en vergroot de zintuiglijke waarneming. (je gaat weer om je heen kijken)

Blote voeten wandeling

 

 

 

Voetspieren en zintuigen

Blootsvoets lopen laat de voetspieren actief meedoen tijdens het lopen. Zo kan de voet op zijn eigen natuurlijke manier bewegen. Voetklachten en andere fysieke klachten kunnen hierdoor verminderen. Er lopen meer dan 200.000 zenuwuiteinden in de voetzool, kun je nagaan wat het voor effect heeft op de  zintuiglijke beleving. Daarom ook beoefenen we mindfulness, waardoor je nog bewuster beweegt en waarneemt.

Dit waarnemen is nou juist waarom we deze wandeling samen met de boswachter gaan doen. Wanneer je om je heen kijkt komen de vragen vanzelf.

Aanmelden via Geldersch Landschap en Kastelen.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: Neem een rugzak mee om onderweg je sokken en schoenen in te doen.
Startlocatie: De grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.

Reserveer hier uw kaartje

Locatie

Staverden
Staverdenseweg 287
Ermelo, zuid holland 3852 NV
+ Google Maps
Telefoon:
06-29115498