Pijnlijke voeten door dansen.

Voorkom onnodige operaties aan voeten van (ballet)dansers!

(Ballet)dansers stellen hoge en speciale eisen aan hun lichaam en zijn daardoor kwetsbaar voor blessures. Om op hoog niveau prestaties te kunnen leveren is intensieve training nodig. DansvoetBlessures die dansers oplopen kunnen voor veel pijn, frustratie en beperkingen zorgen. Een zorgvuldige behandeling van deze blessures, door een behandelaar met kennis van bewegen vanuit de voeten, is dan ook raadzaam.

De voetspecialist ziet een enorme verscheidenheid aan voetklachten. Deze klachten zijn vaak gerelateerd aan verschillende pathologische afwijkingen of anatomische variaties. Zo ook bij dansers. De oorzaak van blessures bij dansers kunnen komen door; overbelasting door de intensieve training, langdurige op de verkeerde manier bewegen of veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een ongeval buiten het dansen om.

Operatie enige oplossing?

De voetspecialist biedt een therapievorm die operaties kan voorkomen en die geen gebruik gemaakt van hulpmiddelen, zoals steunzolen of orthopedische zooltjes/schoenen. De behandeling bestaat uit een traingingsprogramma, waarbij u onder professionele begeleiding zelf eigenaar wordt van uw herstelproces.

Hierdoor leert u:

  • Wat u er zelf aan kan doen
  • Hoe klachten te voorkomen
  • Hoe te onderhouden om de terugkeer van klachten te voorkomen.

De voettherapie is ontwikkeld door Mida Schutte.  Zij heeft de theorie van Rudolf Laban vertaald naar een unieke therapievorm, waarbij er vanuit het fundament gedacht wordt. Alle bewegingen ontstaan vanuit de voeten en het lichaam volgt deze.  De voettraining zorgt ervoor dat de drie voetbogen zich herstellen en dat de voeten weer strek een soepel worden. Op deze manier kunnen onnodige operaties voorkomen worden.

Bij vragen ga naar contact PAGINA