Voetspecialist benadert het anders.

Voet Specialist.

In de afgelopen jaren heb ik mij door bijscholen kunnen specialiseren. Ik denk dat wanneer je het over voet problemen hebt anders moet gaan denken. Ik noem dat basis denken. Het basis denken heb ik mogen leren van Mida Schutte. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik mij gespecialiseerd heb in het totaal denken.

Dit begint bij de voeten. Sterke, soepele voeten kunnen zich aanpassen aan elk terrein en zijn een noodzakelijk fundament voor je lichaam.

De systemen in het menselijk lichaam zijn afhankelijk van regelmatig en gevarieerd bewegen. Onze huidige leefgewoontes, zoals b.v. te veel en te lang zitten. Wanneer je gebruik maakt van een voorgevormde binnenzool, steunzool en orthopedische schoen dan worden deze ook beperkt in actief meewerken. Alsof je de hele dag in een korset of gips zit.

Samen gaan we de natuurlijke bewegingen van de voet herstellen. Mijn therapie is gericht op herstel van de fijn motorisch bewegingen van de voet. Deze manier zorgt voor blijvend herstel in tegenstelling tot de gebruikelijke voetoefeningen. Je kan er zelf voor gaan zorgen dat alle voetfuncties weer gaan herstellen. Dit is een heel proces, maar geeft uiteindelijk de bewegingsvrijheid van spieren en gewrichten terug.

De bewegingen zijn niet nieuw, maar de wijze waarop je ze bij mij uitvoert wel.

Als je spieren weer de juiste spanning aannemen dan zal je je ook weer gedragen voelen zowel fysiek als mentaal en kunnen je gewrichten zonder beperking bewegen.

De praktijk is gevestigd in Ede en Roelofarendsveen. In Ede ook op zaterdag open.

Wil je weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? Bel of mail gerust! 

Of maak hier een afspraak.