Gevolg

Hallux Valgus of kromme grote teen is een standsafwijking van de grote teen. De grote teen staat hierbij naar binnen gericht, zie de foto rechts .hallux valgus, tailor's bunion

Soms ontstaat er een pijnlijke, ontstoken slijmbeurs aan de binnenzijde van de grote teen. Dit wordt een bunion genoemd. De grote teen zal in een verder gevorderd stadium ook in een gedraaide stand komen te staan. Ook de tweede teen (naast de grote teen) kan in de knel komen te zitten. Dat geeft een drukplek.

Op jonge leeftijd kan er al sprake zijn van Hallux Valgus. Op latere leeftijd komt het vooral voor bij vrouwen (90% van de gevallen). Er lijkt een erfelijke factor aanwezig te zijn, omdat het bij vrouwen vaak in de hele familie voor komt.

Oorzaak breder gezien

Meestal komt een Hallux Valgus in combinatie met een verkorte achillespees of een doorgezakte voor (voet). Damesschoenen helpen hierbij niet mee. De schoen is vaak te smal en door de hoge hakken komt er extra druk te staan op de voorvoet. Dat is ook een mogelijke oorzaak van een Hallux Valgus.

 

 

Maak afspraak voor de voetentraining

Oorzaak

Hallux Valgus of kromme grote teen is een standsafwijking van de grote teen. De grote teen staat hierbij naar binnen gericht. De voetspecialist heeft ontdekt dat het tweede teengewricht naast de grote teen een grote rol speelt bij het op de plaats houden van het groteteen gewricht. Dit is wat betreft de voetspecialist de eerste stap tot herstel van de hallux valgus. En natuurlijk is het herstel van de voetbogen ook belangrijk. Let wel dit vergt de nodige inzet van u zelf nodig. 

 

 

Maak afspraak voor de voetentraining

Oplosssing
Wat kunnen we er aan doen

Door je voetspieren te oefenen of te trainen, activeer je de voetspieren. Die spieren zijn lui geworden door het dragen van schoenen. We gaan samen kijken hoe en met welke oefeningen we dit kunnen verhelpen. Ik maak gebruik van tennisballen, t-doek, golfbal, teenspreiders, miniband, speciale tape en uw inzet. De training wordt ondersteund d.m.v. het Pinofit Separatoes fascia systeem. 

 

Maak afspraak voor de voetentraining