Hoe zie ik dit

Wat is hielspoor of pijn in je hak?

Alle klachten die wij aan onze hielen hebben, worden in de volksmond hielspoor genoemd. Echte hielspoor, verkalking van de peesplaat aan het hielbeen, komt eigenlijk maar zelden voor. Dat maakt dat de meeste behandelingen zonder resultaat zijn.

Ik denkt hier anders over. 
Mijn visie is:

Om de klacht echt op te lossen, zul je op zoek moeten naar de oorzaak. En met enige uitleg kun je de oorzaak zelf herkennen.

Bij deze klachten is onze huidige comfort schoen meestal de veroorzaker. De moderne schoen is zo geconstrueerd dat je vanzelf gaat afwikkelen. Dit afwikkelen gaat vanzelf omdat de hak onder de schoen ervoor zorgt dat onze hiel boven de tenen geplaatst en staan de tenen ook al in de afwikkelstand staan.

Dit voelt heel comfortabel aan maar het is gelijk ook de oorzaak van de klachten. Spieren die normaal zorgen voor een goede voetfunctie worden door de stand in de schoen niet of nauwelijks meer gebruikt en verkorten en/of verstijven.

Spieren die hierbij vooral geïrriteerd kan raken, zijn de voetzoolpees die de hak met de voorvoet verbindt en achterzijde hielbeen de kuitspier. Wat je niet snel zult verwachten is dat ook de bilspieren een negatieve invloed ondervinden.

Behandeling is een traject

Nu je de oorzaak van de klacht kent, ligt de oplossing voor de hand: Herstel van de oorspronkelijk voetfunctie. Een beproefde aanpak daarvoor is de voetenwerk methode. Onder begeleiding ga je zelf aan de slag met gerichte bewegingen/oefeningen. Je bepaalt daardoor in grote mate zelf het succes van de methode

Snel en simpel een afspraak maken klik hier.