Home

Waarom de voet-specialist

Bij voetproblemen is er normaal gesproken maar een oplossing en dat zijn de steunzolen. Dit is wat beteft de voet-specialist niet de oplossing. Met steunzolen ondersteun je en corrigeert de stand van de voet. Wanneer je dit toepast dan worden de voetspieren nog luier en het gevolg is weer nieuwe steunzolen aan laten meten. Op deze manier kom je nooit meer van de steunzolen af. De voet-specialist bied een therapie waarmee we iets aan de slappe voetspieren gaan doen. Bij deze vorm van therapie zal de voet zich zelf gaan corrigeren en behoren steunzolen tot het verleden.

Eén keer investeren en je hoeft nooit meer in zolen te investeren.

Je kan weer schoenen aan die je leuk vind en niet die waar de zolen inpassen.

Gespecialiseerd

Het onderzoeken en behandelen van klachten, door problemen in de voeten, is waarin ik mij gespecialiseerd heb. De voeten en benen ondersteunen en bepalen de balans van het lichaam. Als de voetbogen of knieën niet goed functioneren of pijn doen wordt de natuurlijke balans van het lichaam verstoord.

Balans

We zien dan bijvoorbeeld dat door stijfheid in de enkels en de achterzijde (kuiten, hamstrings) van de benen het bekken naar voren verschuift. Het bovenlichaam past zich aan door naar achter te buigen; de onderrugspieren zullen verkorten. Om balans te houden reikt het hoofd dan naar voren, waardoor de bovenrugspieren teveel worden uitgerekt en de nekspieren verkorten. Om dit houdingspatroon te veranderen, beginnen we met het fundament de voeten.voettherapie

Waarom anders

Met de voettherapie gaan we er samen voor zorgen dat het contact met de voeten weer blijvend hersteld wordt. Het gaat om bewust bewegen in welke vorm dan ook. Wanneer we de voetspieren bewust in beweging zetten zullen de voetbogen, enkel- en kuitspieren zich natuurlijk herstellen. Als dit proces zorgvuldig wordt uitgevoerd zal het gehele lichaam zich zelf gaan uitlijnen. Door deze natuurlijke aanpassing zal het lichaam beter ondersteunt worden en dat noemen we balans. 

Voor meer informatie ga naar werkwijze

Maak direct een afspraak