Behandeling
Wat jij als cliënt als eerste moet weten is!

Dat dit een bredere oorzaak heeft dan alleen mortons neuroom zelf.  De behandeling is gericht op oorzaak en niet zoals zo vaak gebeurd aan de symptomen. 

Wat je ook moet weten is dat de psoas verkort door een te veel aan mentale spanning. Deze spanning is dan wel al tussen de oren opgelost maar de psoas heeft deze spanning nog niet kunnen loslaten. Probleem hierbij is dat je het niet meer als zodanig herkend.

Spanning veroorzaakt door:
  • verlies van dierbare
  • vechtscheiding
  • verdriet, e.d. 

De behandeling zal bestaan uit het herstellen van de lengte van de psoas en het trainen van de alle voetspieren. Het leren loslaten van de spanning in de psoas zowel fysiek als mentaal. Wanneer we dit goed en regelmatig doen herstellen de psoas-spieren en de voetbogen zichzelf. De bescherming rond de zenuw zal dan niet meer nodig zijn. Dit herstelproces is langzaam maar zal uiteindelijk wel het gewenst resultaat hebben.

Zelf doen kost tijd, uiteindelijk is er geen operatie nodig. Mooi neven effect is dat gehele lichaam op deze therapie reageert met klacht afname in knie, rug en/of nek'. Wanneer de therapie niet aanslaat dan is meestal het mentale deel de oorzaak hiervan.

Maak hier een online afspraak

Uitleg
Morton’s neuroom is vernoemd naar de arts die deze afwijking voor het eerst in 1876 heeft beschreven.

De zenuwbeknelling geeft pijn in de voorvoet die brandend kan aanvoelen. Je ziet dat men daarnaast ook elektrische schokjes ervaart. Soms voelt de teen doof aan. De pijn komt meestal van de zenuw die tussen het 2e en 3e middenvoetsbeentje door loopt. Dit geeft meestal klachten midden in de voet.

Te herkennen door kuiltje tussen de middenvoetbeentjes

De klachten worden vaak erger bij lopen op schoenen. Waarom juist bij het dragen van schoenen. Wij dragen in de meeste gevallen te smalle schoenen waardoor de ruimte tussen de middenvoets beentjes nog krapper wordt.

We zien dat bij mensen met deze klacht de schoenzolen scheef afslijten. Dit geeft aan dat de druk niet goed over de gehele voet verdeeld wordt.

Een foute drukverdeling over de voet kan ook veroorzaakt door een probleem ergens anders in het lichaam. We zien een mortons neuroom vaak in combinatie met problemen in het bekken of onderrug.

  • beenlengte verschil (haakverhoging)
  • lies klachten
  • stijve onderrug
  • mentale spanning

De psoas zorgt ervoor dat in 90 % van de gevallen de druk op de voorvoet niet goed verdeeld wordt. Dit is dan ook de eigenlijke veroorzaker van het Mortons neuroom of neuroom van Morton.

Operatie en/of voetentraining zijn niet echt zinvol als er niets aan de psoas gedaan wordt.

Maak hier een afspraak