Reviews lezen en schrijven.

Binnen vijf maanden (en voor een bedrag dat lager ligt dan het laten aanmeten van een paar orthopedische zolen!), ben ik niet alleen van mijn steunzolen af, maar ook van mijn platvoeten, een zere bilspier en een pijnlijke knie. Mijn voeten zijn weer sterk en flexibel en ik heb plezier in het lopen. Ik merk dat als die basis goed is, het hele lichaam goed is. Robin legt alles helder en vriendelijk uit, geeft oefeningen op maat en laat je bewust ervaren hoe je loopt/staat/beweegt. Hij laat het je vooral zelf doen. Heerlijk om controle over je eigen gezondheid te hebben en niet meer afhankelijk te zijn van zolen. Die hebben me destijds van een hardnekkige blessure afgeholpen, maar die had ik -achteraf gezien- veel eerder aan de wilgen moeten hangen. En had ik destijds Robin Captijn al gekend, was ik nooit aan zolen begonnen, maar meteen naar hem toe gegaan. Het is echt zo simpel en je kan het allemaal zelf. Robin zet je alleen even op het juiste spoor.

Simone Simone

Tsja, dan hoor je van de vaatchirurg, ” u heeft lymfoedeem en het enige dat helpt is een steunkous”. Niet dus. Via een vriendin bij Robin belandt en na een paar behandelingen en dagelijkse oefeningen heb ik geen steunkousen meer nodig. Robin legt het uit zonder vakjargon, maar in begrijpelijke taal, waaruit juist kennis van zaken blijkt. Bij voetklachten ga ik niet meer naar arts of chirurgen, maar naar Robin.

Marcel Marcel
Lees meer reviews of schrijf er één.
Gebruikte therapie vormen.

Dorn methode

Is de behandeling door een chiropractor voor u te heftig kom dan naar Santpoort.  Ik corrigeer in de beweging waardoor de behandeling veel milder is. (Dorn methode of therapie)

Voet-therapie

Onze voeten zijn een waardevol lichaamsdeel, maar wat moet je doen als ze dienst weigeren? Pijn, stijfheid en knobbels. Maar ook een afwijkende stand van de voeten, pijn aan de gewrichten of houdingsproblemen.
De bekende oplossing is steunzolen. Wij bieden een therapie waarbij u er zelf iets aan kan gaan doen. De voetspecialist begeleid u daarbij.

Roptro-therapie

Door naar binnenrollende enkels kunnen er spierverhardingen of spierverklevingen ontstaan en als deze met roptrotherapie behandeld kunnen worden noemen we dit myogelosen of fibroseringen. Bij gezonde spieren liggen de spiervezels allemaal mooi parallel naast elkaar. Bij verkleving ontstaan er bindweefselbruggen (= cross bridging), deze liggen kris-kras door mekaar ipv mooi parallel. Indien deze verklevingen zich ophopen tot een verharde, pijnlijke knobbel spreken we van een myogelose. Ze komen veelvuldig voor in de bilspieren, adductoren, hamstrings en kuitspieren.

Even voorstellen
Wie ben ik
Online afspraken

Afspraken maken kan via mijn online agenda.

Samenwerkingen
voettraining
Mijn blog

Hamertenen

Hamertenen en klauwtenen Ze zijn verschillend, maar lijken wel op elkaar. En vaak wordt voor klauwtenen ook de term hamertenen gebruikt. Er is sprake van klauwtenen als de eerste twee teenkootjes van een teen in een onnatuurlijke hoek staan ten opzichte van elkaar. Het uiteinde van de teen raakt dan de grond. Er is sprake […]

Zaterdag praktijk

Vanaf zaterdag 1 december kunt u ook in Roelofarendsveen op zaterdag terecht bij de voetspecialist Robin Captijn. Voetspecialist Robin Captijn houd op die dag praktijk van 10.30-14.30. Het is een goed bereikbare ruimte aan de A4 maar is ook goed bereikbaar met openbaar vervoer bus vanuit NS Leiden of NS Schiphol.  (10 minuten lopen vanaf […]

Voetspecialist komt in gehele Kaag en Braassem

De voetspecialist komt met zijn foottruck in alle andere dorpen rond de Kaag en Braassem aan huis. In de agenda staat Roelofarendsveen dit heb ik als centraal liggend dorp gekozen maar ook omdat ik daar zelf woon. Dus als u in een van deze onderstaande dorpen woont maak dan een afspraak onder locatie Roelofarendsveen. Zwammerdam […]

Bekijk al mijn blog berichten