Herken en erken platvoeten.

Platvoeten geven klachten en pijn aan de binnenzijde van de enkel/voet. Als de voet erg scheef staat kan ook de buitenkant van de enkel pijn doen. Dit komt doordat het hielbot dan tegen de buitenenkel knelt.

Platvoeten en klachten

Andere klachten zijn moeheid aan de binnenkant van de voet, zwelling bij (normaal) belasten en het scheef afslijten van de schoenen. In de praktijk hoor ik vaak ik heb het gevoel dat het steeds erger is geworden. Bij een platvoet die ontstaat doordat een pees aan de binnenkant van de voet niet goed werkt (PTTD) kan het zijn dat je minder kracht hebt bij het afzetten van de voet tijdens het lopen.

Drukverdeling

Wanneer jij platvoeten hebt dat zit de druk vooral op de hak, druk over twee derde van het buitenste deel van de voet of helemaal en druk onder de voorvoet. Bijna overal dus.

De beweeglijkheid van de voetgewrichten zijn vaak veel minder, de voetspieren zijn dan een stuk slapper. We horen regelmatig van mensen met platvoeten dat ze hun voeten vaker rust moeten geven vooral na lang stilstaan. Op blotevoeten lopen vindt je niet prettig of niet meer.

Voeten.werk werkt ook voor jouw platvoeten

Dit doen we d.m.v. vanĀ  onze speciaal ontwikkelde bewegingen/oefeningen waardoor jij weer in contact komt met de verloren natuurlijke bewegingen van de voeten en tenen. Wanneer we de voetvaardigheid stimuleren gaan de twee voeten weer goed samenwerken.

Er ontstaat een balans in de beweging waardoor de voetspieren bij iedere stap geactiveerd worden. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de voetbogen zich op een natuurlijke manier gaan herstellen. Wanneer dit gebeurt zal je uiteindelijk van jou platvoeten en bijbehorende klachten verlost worden.