Psoas

De Voet-specialist gaat erbij iedere lichamelijke vanuit dat eerst de voeten gecontroleerd moeten worden.

Bij rug- en heupklachten kan er meer aan de hand zijn.
Bij deze klachten is vaak de iliopsoas spier de boosdoener. Waarom nou juist deze spier. De psoas is de enige spier die de lumbale wervelkolom verbind met de heup en het bovenbeen. Het is onze recht opstaan spier. U begrijpt dat wanneer deze verkort is er ook andere fysieke problemen kunnen ontstaan. Deze spier kan ook houdings problemen veroorzaken.

Psoas

Ook bij psoas problemen zal u zelf mee werken aan het herstel

Mijn behandeling zorgt ervoor dat de doorbloeding van psoas weer opgang gebracht wordt. Doordat de doorbloeding weer opgang komt zal ook de lengte weer herstellen.  U krijgt van mij speciale psoas bewegingen mee om zo thuis verder te werken aan uw herstel.

Een mogelijk bij-effect van deze behandeling kan zijn dat je eveneens psychisch beter in jouw lijf komt te zitten. De reden hiervoor is dat de psoas spier zowel een fysieke als een psycho-emotionele toegangspoort vormt in het lichaam. Neurologisch is de psoas verbonden met de vecht-vlucht-verstar reactie of anders gezegd, de staat van de spier geeft uitdrukking aan jouw eigen gevoel voor veiligheid. Het bekende onderbuikgevoel kan daarbij dienen als uitlaatklep. In die rol is het ook een spier die stress of zelfs onverwerkte trauma’s opslaat en weer kan loslaten als deze behandeld wordt.

Hoewel in deze behandeling de focus ligt op de fysieke klachten, kan hij eveneens een meer ontspannen, gevitaliseerde en meer bezielde psoas tot gevolg hebben. Een effect waardoor je alerter, bewuster en steviger in het leven komt te staan.

Verder zal ik wanneer nodig de dorn methode gebruiken om wervels weer in de juiste positie te plaatsen.

Wil je weten of ik de voetspecialist iets voor jou kan doen maak dan een behandel afspraak.

Maak een afspraak