Spreidvoet of doorgezaktevoet

Spreidvoet is eigenlijk het symptoom de eigenlijke veroorzaker van dit probleem is een doorgezakte voorvoet in combinatie met een slecht functionerende plantaire peesplaat. Deze plantaire peesplaat (onder de voet) speelt hierbij een belangrijke rol. Deze peesplaat, aan de onderzijde van het teengewricht, kan op den duur oprekken en zelfs scheuren (platvoet).

Wanneer de druk over de voorvoet niet meer goed verdeeld wordt kan een teengewricht instabiel worden en is het gewrichtskapsel niet meer in staat is het teengewricht bij elkaar te houden. Hierdoor kunnen de tenen steeds verder uit elkaar gaan staan.

Het bekken

Het bekken speelt bij een spreidvoet een grote rol dat wordt bij de meeste andere oplossing niet meegenomen. Dit zorgt ervoor dat klachten a een bepaalde periode weer terug komt. Met onze trajecten los je ook het probleem in het bekken op.

Spreidvoet en de oplossing

De therapie is eerste instantie gericht op het herstellen van de drie voetbogen. Tevens zullen we teenspreiders inzetten om zo alle teengewrichten uit te lijnen. Deze therapie geeft al resultaat bij 2x tot 3x per week 15 minuten.  Bij deze intensiteit kunnen gewrichtskapsel zichzelf gaan herstellen. Let wel, dit zal niet van de ene op andere dag gebeurt. Het is geen snelle methode maar uiteindelijk wel met een blijvend resultaat.