Vraag

Ik ervaar een stijfheid en een strak gevoel in beide voeten en heb ook regelmatig kramp in de voeten en tenen. Dit heb ik al jaren.

Wat is hier aan te doen?

Iedere dag lopen we op onze voeten, ze dragen ons hele lichaam. Voor de beweging, het juiste gebruik van spieren en gewrichten is het erg belangrijk dat we onze voeten op de juiste manier kunnen afrollen tijdens het lopen. Lukt dat (ongemerkt) niet, dan kunnen er stijve voeten, blessures en klachten ontstaan. Daarom is het erg belangrijk om je voeten en enkels goed soepel te houden.

We hebben allemaal geleerd je moet stevig en ondersteunde schoenen dragen dat is goed voor je voeten.

 

Maar is dat wel de waarheid?

Wanneer je bedenkt dat voet uit 26 botjes, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen dan begrijp je vast dat dit bedoeld is om te bewegen te steunen en te beschermen. Wij zetten de meeste onderdelen stil doordat we onze voeten in schoenen persen. Dit is dan ook de reden dat er zoveel stijve voeten ontstaan.

De meeste voorkomende stijve voet wordt veroorzaakt door een combinatie van verminderde bewegelijkheid en het vormen van urinekristallen in weefsels en tussen de pezen aan de bovenzijde van voet. In dit het geval blokkeert dan de bovenzijde voet de bewegelijkheid van de mediale lengte voetboog echter dit ervaar je zelf niet.

 

Behandeling
Combinatie therapie voor herstel
  • De voetspecialist past de actieve voetenwerk methode toe. Met de voetenwerk methode gaan we ervoor zorgen dat de natuurlijke bewegingen van de voet gaan herstellen en werken direct in op het actief houdings- en bewegingsmechanisme van de voet. Zo kunnen ze invloed uitoefenen op de lichaamshouding en spanning van het gehele spierstelsel dus niet alleen de voet. 
  • Behandeling  d.m,v. diepe bindweefsel massage voet, kuit en scheenbeen.

Herken je dit, maak dan direct een afspraak.