Stijve voeten de oplossing

Stijve voeten of pijn.

Stijfheid of pijn aan de buitenkant van de voet en enkel wordt laterale voetpijn genoemd. Pijn of stijfheid aan de buitenkant van de voet is een relatief veel voorkomende klacht, die iedereen kan treffen. Het kan vóór, tijdens of na activiteiten zoals wandelen, sporten en hardlopen plaatsvinden. Laterale voetpijn kan gepaard gaan met stijfheid, waardoor je niet meer goed in staat bent om te lopen of te staan. Pijn aan de buitenkant van je voet kent verschillende mogelijke oorzaken, maar vaak komt het door overbelasting. De stijfheid of pijn kan gevoeld worden bij opstaan of als je druk op de voet uitoefent, maar het kan soms ook in rust gevoeld worden.

De technische uitleg

Achter de middenvoetsbeentjes bevinden zich vanaf mediaal (binnenkant gezien) achter de eerste drie middenvoetsbeentjes de drie cuneiform beentjes: cuneiform medialis, cuneiform intermedialis en cuneiform lateralis.

tarsale tunnelsyndroom

Achter de middenvoetsbeentjes IV en V bevindt zich het cuboïd been ( ook wel scheepsvorming been genoemd) en achter metatarsaal I II en III bevindt zich het os naviculare.

Wanneer er een van deze gewrichten niet goed beweegt ervaar je stijfheid of pijn.

Wat kan jij er zelf aan doen?
Om stijve voeten tegen te gaan is het belangrijk om een soepele afwikkeling te hebben. Door regelmatig je voeten te trainen kun je dit weer bereiken.
 
Wil jij leren hoe jij jouw voeten weer soepel maakt.

Maak dan een afspraak voor de voetenwerk methode.

Kosten:

€ 85.50 per afspraak. 

   Afspraak praktijk