Behandeling
Combinatie therapie voor herstel
  • De knobbeltje die in de weefsels en tussen de pezen zijn gevormd worden door een speciale massage techniek verwijderd. Door deze massage ontstaat er gelijk meer ruimte en minder pijn. Om ervoor te zorgen dat de weefsels de afvalstoffen kunnen loslaten en ontstekingen tegen te gaan zet ik Zechsall magnesium met MsM in.
  • De voetspecialist past een actieve voettherapie toe. We noemen dit de voetenwerk methode. Met de voetenwerk methode gaan we ervoor zorgen dat we de natuurlijke bewegingen van de voet weer aan gaan zetten en werken direct in op het actief houdings- en bewegingsmechanisme van de voet. Zo kunnen ze invloed uitoefenen op de lichaamshouding en spanning van het gehele spierstelsel dus ook de voet zelf. Dit werkt door in het zenuwstelsel. Bij de voetspecialist gebeurt dit d.m.v. het gebruik van tennisbal en golfbal.

Herken je dit maak dan een afspraak in de online agenda of  Bestel online jou stijve voeten verlos pakket.

Vraag

Ik ervaar een stijfheid en een strak gevoel in beide voeten en heb ook regelmatig kramp in de voeten en tenen. Dit heb ik al jaren. Wat is hier aan te doen?

Iedere dag lopen we op onze voeten, ze dragen ons hele lichaam. Voor de beweging, het juiste gebruik van spieren en gewrichten is het erg belangrijk dat we onze voeten op de juiste manier kunnen afrollen tijdens het lopen. Lukt dat (ongemerkt) niet, dan kunnen er stijve voeten, blessures en klachten ontstaan. Daarom is het erg belangrijk om je voeten en enkels goed soepel te houden.

Wanner je bedenkt dat voet uit 26 botjes, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen dan begrijp je vast dat dit bedoeld is om te bewegen te steunen  en te beschermen. Wij zetten deze bovenstde onderdelen eigenlijk stil doordat we onze voeten in schoenen persen. Dit is dan ook de reden dat er van alles mis gaat in voet.

De meeste voorkomende stijve voet wordt veroorzaakt door een combinatie van verminderede bewegelijkheid en het vormen van urinekristallen in weefsels en tussen de pezen aan de bovenzijde van voet. Wanneer dit het geval is dan blokkeert de bovenzijde de bewegelijkheid van de mediale lengte voetboog.

Lees mijn verdere uitleg.

Stijfheid door urinekristallen
Opbouw zuur in het lichaam

De hoeveelheid natriumbicarbonaat in het lichaam neemt bij het ouder worden af en de hoeveelheid zuur neemt toe. Natriumbicarbonaat stimuleert de nieren zuur af te voeren. Door het te kort ontstaan spierkrampen en gewrichtspijnen. Een bekend voorbeeld hiervan is opeenhoping van urinezuur. Het zuur wordt niet voldoende afgevoerd en de concentratie in het lichaam neemt toe. Urinezuur hoopt zich dan op in de vorm van witte kristallen welke, in geconcentreerde vorm, voorkomen in de huid en tussen de pezen van de voet. Dit proces wordt vaak in de voet erger, omdat de voet in combinatie met de Soleus (scholspier) niet goed meer functioneert. De Soleus (scholspier)zorgt er mede voor dat afvalstoffen weer teruggevoerd worden.

Urine kristallen
Urinne kristal molecuul

Symptomen
  • De voet voelt stijf en/of pijnlijk aan.
  • Hielspoor
  • Pijn rond de enkel
  • Steunzolen geven pijn klachten
  • Niet of niet goed kunnen afwikkelen
  • Zeer slecht functioneerde voet door verstoorde normale bewegelijkheid.
  • Harde vergroeiingen die de vorm van de voet plaatselijk verandert.
  • Duidelijk zichtbare en voelbare knobbeltjes onder de huid die zorgen voor pijn en het slecht functioneren van de voet.