Stijve en pijnlijke voeten

Herken je dat gevoel van pijnlijke en stijve voeten? Misschien heb je hier soms last van na een flinke wandeling of na slenteren door de stad of werk je in horeca, of je hebt je een staand beroep. Bij thuiskomst wil je zo snel mogelijk de schoenen uit. Gedurende de hele dag worden ze opgesloten in (vaak te krappe) schoenen, waar je dan ook nog eens de hele dag in beweegt. Stijve of branderige voeten zijn een serieus probleem, in dit artikel leg ik jou uit hoe de klachten ontstaan en wat jij er zelf aan kan gaan doen.

Klachten zelf verhelpen ja dat kan:
 • Voetenwerk methode t.b.v. activeren van de bewegelijkheid van de voet.
 • Zechsal magenesium mcm behandeling. (thuis voetenbaden en smeren)
 • Speciaal ontwikkelde voetmassage om de kristallen stuk te maken en via lymfevatenstelsel af te laten voeren.
 • Mobliliseren van het spronggewricht waardoor de voet weer gaat uitlijnen.

Deze combinatie heb ik door ervaringen in de praktijk ontwikkeld.

Maak snel een afspraak om van jou klachten verlost te worden. of Bestel online jou stijve voeten verlos pakket.

Meer uitleg

Onderstaande uitleg is nodig om te begrijpen hoe het is ontstaan. Dit ervaar je namelijk niet want je hebt alleen maar stijve en pijnlijke voeten

Symptomen
 • De voet voelt stijf en/of pijnlijk aan.
 • Hielspoor in het verleden
 • Pijn rond de enkel
 • Steunzolen blijven pijn klachten geven
 • Niet of niet goed kunnen afwikkelen
 • Zeer slecht functioneerde voet door verstoorde normale bewegelijkheid.
 • Harde vergroeiingen die de vorm van de voet plaatselijk verandert.
 • Duidelijk zichtbare en voelbare knobbeltjes onder de huid die zorgen voor pijn en het slecht functioneren van de voet.
Stijve en pijnlijke voeten ontstaan door het dragen van schoenen

Er bestaan er geen goede schoenen voor de voeten!?

Opbouw zuur in het lichaam en zakt naar onze uiteinde. (Voeten)

De hoeveelheid natriumbicarbonaat in het lichaam neemt bij het ouder worden af en de hoeveelheid zuur neemt toe. Natriumbicarbonaat stimuleert de nieren zuur af te voeren. Door het te kort ontstaan spierkrampen en gewrichtspijnen. Een bekend voorbeeld hiervan is opeenhoping van urinezuur. Het zuur wordt niet voldoende afgevoerd en de concentratie in het lichaam neemt toe. Urinezuur hoopt zich dan op in de vorm van witte kristallen welke, in geconcentreerde vorm, voorkomen in de huid en tussen de pezen van de voet. Dit proces wordt vaak in de voet erger, omdat de voet in combinatie met de Soleus (scholspier) niet goed meer functioneert. De Soleus (scholspier)zorgt er mede voor dat afvalstoffen weer teruggevoerd worden.

Urine kristallen
Urinne kristal molecuul

 •  
Aanvullende klachten die je zelf niet ervaart

Het ontstaan van knobbeltjes ter grootte van een millimeter. Het formaat en aantal kan in de loop der tijd toenemen en een onvoorspelbaar verloop hebben. De voet kan vervormen. Ook op de hiel kunnen knobbeltjes ontstaan. De opbouw van knobbeltjes kan pijnlijk zijn of gaat pijn doen als overig weefsel onder druk komt te staan. Ik zie in de praktijk dat de meeste mensen niet direct de pijn als zodanig herkennen. De spieren en pezen staan ongelijk onder spanning, waardoor de stand en bewegelijkheid van bijvoorbeeld een pees of een teen een verandert.

De knobbeltjes die in de weefsels en tussen de pezen zijn gevormd worden door een speciale massage techniek verwijderd. Door deze massage ontstaat er gelijk meer ruimte en minder pijn. Om ervoor te zorgen dat de weefsels de afvalstoffen kunnen loslaten en herstellen zet ik een speciaal Zechsal voetenbad met magnesium en mcm in. Dit moet u thuis gaan doen.

Maak snel een afspraak om van jou klachten verlost te worden.