Zelf ontwikkeld

Mida Schutte ontwikkelde een voettherapie vanuit de Laban bewegingsleer. Sinds 2017 ben ik haar therapie gaan doorontwikkelen tot de Voetenwerk methode.

Alle toekomstige voetspecialisten van de Voet-specialist, van nieuw talent tot ervaren voetspecialisten, trainen hun vaardigheden aan mijn eigen Academy in Ede.

Zo bouwen we aan een “Voetenwerk methode netwerk” in het hele land, waar klanten terecht kunnen voor een begeleidingstraject bij het herstellen van hun voetklachten.

Hoe zie ik dat

Ik deel graag mijn kennis met therapeuten die analytisch en in ketens kunnen denken en voelen. Je zal de voet als vertrekpunt moeten gaan zien en leert dit zien als onderdeel van houding en beweging. Herken jij je hierin, wil je je specialiseren als voetspecialist in de Voetenwerk methode en wil je dit integreren in een door jouw te maken behandelplan? Dan is deze training echt iets voor jou. Je leert om voetklachten op te lossen vanuit de keten. Hierdoor neem je de rest van de houding logischerwijs ook mee. Dit werkt natuurlijk ook andersom: nekklachten kunnen vanuit een fundamentprobleem zijn ontstaan. Een totale integratie van de Voetenwerk methode in jouw behandelplan is een vereiste om een goede voetspecialist te worden.

Darwinstraat 9c

Educatie

Op de Academy worden de voetspecialisten voortdurend getraind en bijgeschoold op het hoogste niveau. Na hun vakopleiding worden daar de vaardigheden verder ontwikkeld in de Voetenwerk methode. Zo zorgen we dat iedere klant een traject krijgt dat het beste bij zijn of haar klachten en persoonlijkheid past. Op de Academy trainen we de nieuwste technieken en volgen we de laatste trends op het gebied van voetenwerk. Daar hebben jouw cliënten direct alle profijt van!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier.

Workshops voor particulieren

Ben jij opzoek naar een originele, uitdagende en leerzame workshop op het gebied van natuurlijk bewegen en/of ademen?

Dan biedt de voetspecialist twee mogelijkheden.

 

Buitenevenement met een bepaald thema. De voetspecialist biedt dit aan als arrangement, omdat uit ervaring blijkt hoe leuk het is om elkaar na afloop nog even te spreken.

Thema's kunnen zijn:

   • Natuurlijk bewegen en ademen door te vertragen
   • Immuunsysteem activeren door te vertragen
   • Barefoot wandelen: hoe doe je dat?

 

Workshop Voetenwerk die de voetspecialist geeft in de Valleistudio in Ede.

Workshop bestaande uit:

 • In contact komen met je voeten
 • Natuurlijk bewegen (en ontdekken wat de invloed op je autonome zenuwstelsel is)
 • Je voeten sterker en soepeler maken
 • De invloed van de voetbogen op onze houding en balans ervaren
 • De invloed van je voeten op je ademhaling ontdekken