Basisdag voetenwerk

Bewegen en niet oefenen?

Er wordt slechts een beperkt aantal deelnemers tot de basis-dag toegelaten. Dat betekent dat er heel veel aandacht is voor de individuele deelnemer. Er wordt ingespeeld op het niveau c.q. kennis van de deelnemer zelf, de eigen kennis en vaardigheden en de doelstellingen voor de workshop. Het betekent óók dat er veel tijd en ruimte is voor discussie. Discussies onderling en met de docent. De deenemer zal open moeten staan voor deze discussies. In combinatie met de individuele begeleiding zal dit ervoor zorgen dat de bijeenkomsten een hoge intensiteit hebben en dat er veel kennis uitgewisseld wordt. Een geweldige manier om je filosofie over voetklachten en ademen nog verder te ontwikkelen.


Voor wie is deze basis-dag?

Deze basis-dag is bedoeld voor professionals die kennis willen maken met het benaderen van voetklachten vanuit de keten en ademen. Voor jou als deelnemer van deze dag is belangrijk dat je openstaat voor het om denken. Deze dag gaan we kennis maken met denken en voelen in oorzaak/gevolg, analyseren en leren zien of de veranderingen die er zijn ontstaan ook de resultaten zijn die we hadden verwacht. Je wordt meer dan eens aan het denken gezet, kritisch te zijn over je eigen handelen tot nu toe.


Thema’s
 • Visie over mijn voetenwerk methode
 • Werken en denken vanuit ketens (fascia)
 • Kettingreacties: elke actie heeft een reactie op de volgende schakel
 • Ontregeld ademcentrum (CHV) ademstops tijdens het doen van......
 • Koolzuurgas en zijn functie
 • Bewegen in plaats van oefenen
 • En nog meer, maar dat ontstaat tijdens de dag. (interactief)

Ochtendsessie:  In de ochtend gaan we in op een nieuwe manier van kijken naar oorzaken van voet gerelateerde klachten.

Onderwerpen zoals:

 • Fascia en de invloed op autonome zenuwstelsel, de test
 • Natuurlijk bewegen vanuit de voet zelf (invloed fascia)
 • Co2 en spier verkramping
 • De keten vanuit de voet bespreken en benoemen

Middagsessie: ’s Middags passen we het in ochtend geleerde ook toe tijdens het voetenwerk. Het voetenwerk is vooral doen er ervaren. We maken vooraf een contour afdruk van onze voeten. We doen de workshop en maken aan het eind van de middag weer eenzelfde afdruk en zie het resultaat je zal verbaasd zijn. Je zal ervaren hoe kleiner je werkt hoe groter het effect zal zijn. We doen dit d.m.v. een aantal simpele bewegingen met twee tennisballen en een golfbal.

Vervolg dag

Deze voetenwerk vervolg dag is speciaal ontwikkeld voor deelnemers die de basisdag gevolgd hebben. Deze dag starten we met een rondvraag over wat we in de basisdag geleerd hebben. We gaan deze dag meer leren over de voet en de invloed op lichamelijke klachten Je leert op een verantwoorde wijze d.m.v. voetenwerk anders te kijken naar fysieke en mentale klachten.

Propriocepsis?

In de spieren en pezen van ons bewegingsapparaat bevinden zich zogenaamde proprioceptieve elementen die reageren op druk en trek. Zij zijn van belang voor het handhaven van de houding en beschermen de spieren tegen overrekking. Wanneer een spier wordt gerekt of er wordt druk op uitgeoefend zorgt het zenuwstelsel voor spanningsverhoging van de spier. De regulatie van houding en beweging gebeurt voornamelijk via dit proprioceptieve mechanisme. Dit is precies de reden waarom steunzolen niet altijd hun werk goed blijven doen. Van dit bestaande systeem maakt de voetenwerk methode gebruik. We leren hoe je dit weer kunt activeren. (aanzetten)

Gebaseerd op leren door het eerst zelf te doen

Deze dag gaan we aan de hand van een te maken voet contour afdruk de juiste diagnose te stellen en de daarbij behorende bewegingen in te kunnen inzetten. Met deze bewegingen kunnen de voeten zich op een natuurlijke manier gaan herstellen.

Naast bovenstaande zal de nadruk liggen op het analyseren van zowel voortgang zelf als de verandering van de voetcontour afdruk die je na de training maakt. Tijdens de dag leert u een variatie aan bewegingen en fysieke behandeling om zo het herstel te kunnen sturen en te begrijpen welk bewegingen hiervoor in te zetten.

Opleidingsduur en studiebelasting

Twee dag delen practicum verdeeld over 5,5 uur.

Algemene informatie

voetenwerk methode PROFESSIONALS

Waar:            

Darwinstraat 9c 6718XR Ede

Wanneer:       

 • 31 oktober 2020 van 10.00 uur tot 16.00 uur (vervolgdag)
 • 12 december 2020 van 10.00 uur tot 15.00 uur (basis-dag)

Wat:

leer, ontvang en geef

Investering    € 165 incl. btw

Meenemen:

je eigen lunch en een positieve instelling

Er wordt gezorgd voor koffie, thee.

Aan het eind van de dag ga je naar huis met een deelname certificaat en een ervaring rijker!

Aanmelden voor basis-dag en vervolg-dag 

Graag tot dan! Robin Captijn