De voetenwerk methode van de voetspecialist kent drie stappen:

Het onderzoek, voetenwerk methode en het resultaat.

We spreken hier over bewegen en niet over oefenen.

Bewegen is blijvend herstel.

Bij oefenen is dit niet het geval.

Onderzoek

Tijdens onze eerste afspraak houden we een intakegesprek. Je beschrijft je klachten en we doen een uitgebreid onderzoek (anamnese). We maken een beweeg- en loopanalyse en een contourafdruk van beide voeten. Ook ga je op twee weegschalen staan; zo krijgen we inzicht in de balansverdeling.

Een contourafdruk van je voeten in stilstand helpt om de voortgang van het voetenwerk te controleren. Soms is een aanvullend onderzoek nodig (vooral bij rug en statiekklachten), om een eventuele afwijking van de stand van het bekken en de wervelkolom in kaart te brengen.

Voetenwerk

Op basis van de onderzoeken bekijkt de voetspecialist welk traject er geschikt is om je klachten te behandelen. (opmaat) Afhankelijk van de klacht zijn zo’n drie tot vijf afspraken nodig voor het herstel, verdeeld over acht maanden. Daarnaast doe je thuis de geleerde bewegingen.

Wanneer er meer nodig is dan de voetenwerk methode dan verwijs ik naar osteopaat.

Bij neuropathische klachten in de voet met een vermoeden dat het ontstaan is uit verzuring, zet de voetspecialist zijn combinatie tussen de voetenwerk methode en voetbaden in.

Als je wilt, plannen we drie maanden na je laatste bezoek een controle afspraak. Dan bepalen we of er meer voetenwerk nodig is, of welk onderhoud je moet doen om je voeten in goede conditie te houden.

Maak een afspraak

Resultaat

We zien dat als de bewegingen zorgvuldig en iedere dag gedaan worden, de voetbogen zich gaan herstellen. Met voetenwerk willen we bereiken dat de drie voetbogen zich herstellen, de voorvoet soepel en bewegelijk is, voet- en enkelspieren sterker worden, de spieren van de onder- en bovenbenen op juiste lengte zijn en dat je op een natuurlijke manier loopt. Kortom: dat je zo snel en efficiënt mogelijk van je klachten af komt.