voetspecialist kent drie stappen:

Het algemene idee waarmee de gangbare medische wetenschap werkt is tweedimensionaal:

  1. spannen
    2. ontspannen

Ik weet inmiddels dat de belangrijke vergeten actie loslaten is. We zeggen het allemaal tegen elkaar laat het los. Maar dat is een gezegde geworden het lichaam kan en weet het niet meer.

Vergelijk het menselijk lichaam maar met de mogelijkheden van een hijskraan, dit is ontleend aan het kunnen van het menselijk lichaam!” Hij tilt iets op maar laat het ook weer los.

 Vanuit het driedimensionale bewegen gezien komt de benadering voor behandeling er als volgt uit te zien:

  1. spannen
    2. loslaten
    3. ontspannen
Onderzoek
  1. Tijdens onze eerste afspraak starten we maken een beweeg- en loopanalyse en een contourafdruk van beide voeten. We wegen je op twee weegschalen; zo krijgen we inzicht in de balansverdeling. Ik benader jouw klacht op een holistische manier om een zo goed als mogelijk beeld van jou te krijgen.
  2. Analyseer ik bovenstaande en benoem dingen die ik hier in tegen kom. Aan de hand van mijn bevindingen ontstaat er een gesprek waarin jou klacht ook naar boven komt. Op deze manier ben ik nog niet beïnvloed door jou klachten verhaal.
Voetenwerk

Ik leer jou de 4 basis bewegingen die je de eerste vier weken thuis moet gaan doen. Deze 4 basis bewegingen krijgt iedereen mee om zo na vier weken een duidelijk beeld te krijgen waardoor de voetklachten zijn ontstaan en hoe je reageert op de bewegingen

Na vier weken maken we een nieuwe afdruk en passen we de bewegingen aan. Zo ontstaat er een persoonlijk traject.

Een holistische benadering is volgens mij de enige juiste manier omdat er zoveel andere invloed op de voeten uitgeoefend worden.

Bij iedere nieuwe afspraak bekijkt de voetspecialist welke bewegingen (oefeningen) er het meest geschikt zijn om jou van je klachten te laten herstellen.

Maak snel een afspraak in mijn online agenda.  

Resultaat

We zien dat als de bewegingen zorgvuldig en iedere dag gedaan worden, de voetbogen zich gaan herstellen. Met voetenwerk willen we bereiken dat de drie voetbogen en voetfunctie zich gaan herstellen, voorvoet soepel en bewegelijk wordt, voet- en enkelspieren sterker worden, spieren van de onder- en bovenbenen op juiste spanning en lengte komen. Kortom: dat je zo snel en efficiënt mogelijk van je klachten afkomt.

Maak snel een afspraak.