De voetenwerk methode van de voetspecialist kent drie stappen:

Het onderzoek, voetenwerk methode en het resultaat.

We spreken hier over bewegen en niet over oefenen.
Bewegen is blijvend herstel.
Bij oefenen is dit niet het geval.
Onderzoek

Tijdens onze eerste afspraak houden we een intakegesprek. Je beschrijft je klachten en we doen een uitgebreid onderzoek (anamnese). We maken een beweeg- en loopanalyse en een contourafdruk van beide voeten. We wegen je op twee weegschalen; zo krijgen we inzicht in de balansverdeling. Ik benader jouw klacht op een holistische manier om een zo goed als mogelijk beeld van jou te krijgen.

Een contourafdruk van je voeten in stilstand helpt om de voortgang van het voetenwerk te controleren. Soms is een aanvullend onderzoek nodig (vooral bij rug en statiekklachten), om een eventuele afwijking van de stand van het bekken en de wervelkolom in kaart te brengen.

Een holistische benadering is volgens mij de enige juiste manier omdat er zoveel andere invloed op de voeten uitgeoefend worden.

Voetenwerk

Op basis van de onderzoeken bekijkt de voetspecialist welk traject er geschikt is om je klachten te behandelen. (opmaat) Afhankelijk van de klacht zijn zo’n drie tot vijf afspraken nodig voor het herstel, verdeeld over acht maanden. Daarnaast doe je thuis de geleerde bewegingen.

Wanneer er meer nodig is dan de voetenwerk methode dan verwijs ik naar een osteopaat bij jou in de buurt.

Bij neuropathische klachten in de voet met een vermoeden dat het ontstaan is uit verzuring, zet de voetspecialist zijn combinatie tussen de voetenwerk methode en Zechsal gewrichtsklachten therapie in.

Maak snel een afspraak in mijn online agenda.  

Resultaat

We zien dat als de bewegingen zorgvuldig en iedere dag gedaan worden, de voetbogen zich gaan herstellen. Met voetenwerk willen we bereiken dat de drie voetbogen zich herstellen, de voorvoet soepel en bewegelijk is, voet- en enkelspieren sterker worden, de spieren van de onder- en bovenbenen op juiste lengte zijn en dat je op een natuurlijke manier loopt. Kortom: dat je zo snel en efficiënt mogelijk van je klachten afkomt. Het traject duurt 8 á 9 maanden het aantal afspraken is vooraf niet te bepalen. Het traject is voor iedereen anders het is namelijk een opmaat programma.

Als je wilt, plannen we drie maanden na je laatste bezoek een controle afspraak. Dan bepalen we of er meer voetenwerk nodig is, of welk onderhoud je moet doen om je voeten in goede conditie te houden.

Maak snel een afspraak.